Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Umjesto elitnog turizma u Tustici pušiona

Autor: Velimir Brkić

15.02.2010. 23:00
Umjesto elitnog turizma u Tustici pušiona

Foto: Velimir BRKIĆ



Gusari, indijanci, vilenjaci, banditi, Djedovi Božićnjaci, dame, zečice, cigančice, bikeri, domino efekti, žene prerušene u muškarce, muškarci u žene, vragovi i vještice, punkeri i “feštari” svih profila, sve skupa oko 150 maškara podijeljenih u maškarane grupe prodefiliralo je u nedjelju Sukošanom na tradicionalnim sukošanskim maškarama “Munještina i smij 2010.”. Maškaranu svitu osim mnogobrojnih osobnih automobila parkiranih gdje ne bi uopće ni smjeli, nije zaustavila ni dosadna kiša.
Pod okriljem Općine Sukošan, Turističke zajednice i blagonaklonih sponzora nedjeljna maškarana povorka probila je barikade kod hotela-restaurana Joso i nezaustavljivo krenula “jušto kroz selo” zaustavljajući se tek na nekoliko okrjepnih postaja. U povorci su ravnopravno sudjelovale maškare svih generacija i svih društvenih profila koje su zajednički stvorile jedinstvenu atmosferu.
U večernjim satima u Domu mladeži uz svirku grupe Twister održao se ples maškara na kojem su nagrađivane maškarane grupe i maske u više kategorija.
A u ponedjeljak ujutro Sukošan se probudilo s Velikim Mamurlukom. Kako su se njih dvoje spetljali odlučit će Haaški tribunal, jer ti se noću učinilo da si za grudi i poštovanu pozadinu uhvatio neku pijanku, kad ujutro uvidiš da je to neki transvestit. Ne možeš vjerovati – muško se obuklo u žensko, žensko u muško. Virus je to koji se ne može izolirati dok traje vrijeme šašavih, grešnih i raspojasanih maškara.
Danas će se spustiti maškarani zastor. Sukošanske tzv. ružne maškare, luže ili zvončari s vrećom luga “lužat” će mještane i posjetiti svako domaćinstvo da bi navečer na Trgu Gonja vrata čitanjem optužnice za sva zlodjela i nedaće glavom u vatrenom ognju platio Did, sukošanski Krnje.