Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Odigrali smo najbolju utakmicu na domaćem terenu

Autor: Matej Lordanić

08.11.2009. 23:00
Odigrali smo najbolju utakmicu na domaćem terenu

Foto: Vedran SITNICA



Dominirali smo cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili, što je još vrijednije kada u obzir uzmemo teške uvjete za igru – kazao je Jerbić


Nogometaši Zadra su nakon utakmice bili zadovoljni osvojenim bodovima i upisanom pobjedom. Prvi je pred novinare stao Jure Jerbić, asistent za prvi pogodak.
– Ovo je bila naša najbolja utakmica na domaćem terenu. Dominirali smo cijelu utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili, što je još vrijednije kada u obzir uzmemo teške uvjete za igru. Još smo i dobro igrali kakav je teren bio. Očekivali smo tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a na kraju se pokazalo da smo mi dominirali. Asistencija? Dodao sam Santiniju za prvi pogodak, a prije toga sam pogodio prečku, šteta što nije ušlo. Najvažnije je da je smo postigli pogodak – rekao Jerbić, a nakon njega je svoje viđenje utakmice ponudio vratar Antonio Ježina.
– Napokon smo pobijedili kod kuće i osvojili bodove. U Zaprešiću smo izgubili bodove i uvijek ćemo se sjećati toga. Teren je bio dosta težak. Prvih desetak minuta utakmice smo iskazivali nervozu, ali uspjeli smo nadvladati tu početnu krizu. Tada smo postigli dva pogotka i imali još nekoliko dobrih prigoda, dok oni nama nisu složili ozbiljniju prijetnju. Nadigrali smo ih i pokazali tko je bolji. Još bih želio pohvaliti dvostrukog strijelca Santinija, radio je jako naporno na treningu, dao je sve od sebe i to mu se isplatilo – kazao je Ježina.
S druge strane, igrač Varteksa Gordan Vuk nije imao previše razloga za zadovoljstvo.
– Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo inicijativu, lopta je većinom bila u našim nogama, ali tada smo primili pogodak iz prekida. To nam je postao veliki problem. U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko izmjena, ali ni to nije upalilo jer smo primili još jedan pogodak. Napali smo, ali nismo uspjeli. Teren je bio loš. Međutim, bio je isti i za nas i za njih, tako da nam to ne može biti opravdanje – riječi su Gordana Vuka.