ponedjeljak, 14. travnja 2025

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

OSMO IZDANJE

U vodiču Gault&Millau Croatia 2025 čak 30 restorana i pop-ova iz Zadarske županije

Autor: Portal ZL

02.04.2025. 15:43
U vodiču Gault&Millau Croatia 2025 čak 30 restorana i pop-ova iz Zadarske županije

Foto: TZZŽ



U hotelu Esplanade u Zagrebu, na gala večeri  održanoj prošlog tjedna svečano je predstavljeno osmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2025, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča. Noć kulinarskih Oscara, neslužbeni naziv godišnje Gault&Millau gala večere povodom izlaska vodiča, okupila je 101 chefa iz cijele Hrvatske, a nazočili su joj brojni visoki uzvanici koji su dobitnicima uručivali nagrade. Između ostalih, direktor TZ Zadarske županije Hrvoje Anić uručio je nagradu najboljem POPu godine, a riječ je  o posebnoj GM kategoriji popularnih mjesta s dobrim omjerom cijene i kvalitete.


FOTO: TZZŽ


Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2025 vodiču kroz prilog od 28 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporučuje ovaj svjetski vodič. Rezultat je to partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije. U dvojezičnom vodiču Gault&Millau u koji je uvršteno 430 restorana te 150 kušaonica vina iz svih hrvatskih regija, Zadarska županija sve se više ističe. Tako je brojka od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja narasla na čak 30 restorana i pop-ova iz Zadarske županije. Uz to, navedeno je i 8 kušaonica vina u Zadarskoj županiji.  


– Ponosni smo što broj restorana iz Zadarske županije iz godine u godinu raste i  što smo prepoznati kao značajna eno-gastronomska regija Hrvatske. Osobito veseli što su u ovom izdanju istaknuti i naši vinari odnosno kušaonice vina. Cilj je partnerstva i s ovim prestižnim vodičem predstaviti Zadarsku županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu, a kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja, zaključio je Hrvoje Anić.