ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

UNISPORT

Zadranima četiri medalje na završnici Studentskog prvenstva Hrvatske

Autor: Alen Plahinek

12.06.2023. 14:31
Zadranima četiri medalje na završnici Studentskog prvenstva Hrvatske

Foto: UNISPORTU Poreču je održana završnica studentskog prvenstva Hrvatske, pod nazivom UniSport Finals 2023. Sudjelovalo je 1200 studenata sportaša iz 17 visokoškolskih ustanova, koji su se natjecali u 12 sportova. Na svečanoj ceremoniji otvorenja predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša je istaknuo da je ovo najveći multisportski događaj u Hrvatskoj u ovoj godini. Momčadi Sveučilišta u Zadru osvojile su tri srebrne i jednu brončanu medalju.


Ženska badmintonska ekipa ponovila je prošlogodišnji uspjeh osvojivši srebro. Viceprvakinje Hrvatske, za koje su pod vodstvom Gordane Ivković nastupile Mia Čerjan, Nikolina Kabiček, Petra Maričić, pobijedile su sve utakmice u grupnoj fazi, potom i u polufinalu, ali je u tijesnoj završnici u finalu pobjeda je pripala ekipi Sveučilišta u Zagrebu.


Muška šahovska ekipa osvojila je drugo mjesto te pobijedila u sedam mečeva uz jedan poraz i neriješeno protiv prvaka ekipe Sveučilišta u Rijeci. Nastupili su: Dominik Čolak, Josip Birkić, Matija Šaravanja. Voditelj: Patrik Levačić.

I muška ekipa odbojke na pijesku ponovila je prošlogodišnji uspjeh osvojivši drugo mjesto. Već uigrani duo Rajko Marinović i Domagoj Pernjak, uz vodstvo Marka Suraća, odlično je odigrali cijeli turnir, ali u finalu ekipa Sveučilišta u Zagrebu bila je bolja.


Košarkaši su u Poreč stigli oslabljeni, bez dva reprezentativaca Tomislava Buljana i Krševana Klarice, te su osvojili treće mjesto. U polufinalu bolja je bila momčad Sveučilišta u Splitu, a utakmici za treće mjesto ostvarena je pobjeda protiv Veleučilišta u Karlovcu rezultatom 94:87, uz čak 34 poena Maksima Matuline.


Za košarkaše nastupili su: Roko Erslan, Maksim Matulina, Borna Jurela, Pave Dunatov, Pjero Stipanov, Luka Smoljan, Antonio Jurjević, Roko Višić, Dino Hržina, Josip Noa Vulić i Paolo Pavić. Voditelji: Tonći Jerak i Dinko Jadrešić.Ženska odbojkaška ekipa, oslabljenja bez Vane Mrduljaš, bila je blizu odličja, ali je u utakmici za treće mjesto u tijesnoj završnici izgubila od Sveučilišta u Rijeci. Nastupile su: Franka Volpi Kobal, Manuela Miklaj, Katarina Kelava, Laura Gnjatović, Nika Tomašević Maria Blajić, Maria Bokan, Simona Nikpalj, Tea Petričević i Tamara Tokić. Voditelj: Marko Surać.


Četvrta mjesta zauzele su košarkašice 3×3:Tea Turić, Kristina Ćorić, Ana Mataija i Nikolina Smolić. Voditeljica: Gordana Ivković, osvojila je četvrto mjesto, stolnotenisačice: Ana Krajina, Ilijana Lukač i Sara Ratković. Voditeljica: Dajana Jašić te muška badmintonska momčad: Karlo Buterin, Pere Stipić i Mihael Srša Karlovčec. Voditeljica: Gordana Ivković. Tenisači su završili peti: Filip Ladiš, Tin Vadlja i Karlo Pilinger. Voditelj: Dinko Jadrešić, a šahistice sedme: Anja Vlaić, Stela Horvat i Nikolina Smolić. Voditelj: Patrik Levačić.