Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

zastupnica sdp-a

Vukoša upitala kada će se mjesni odbori prenamijeniti u vrtiće

Autor: K.E.

29.11.2023. 10:58
Vukoša upitala kada će se mjesni odbori prenamijeniti u vrtiće

Foto: Luka JeličićAktualni sat Gradskog vijeća, koji traje već gotovo dva sata, počeo je temom o prenamjeni zgrada mjesnih odbora u dječje vrtiće. Zastupnica SDP-a Danijela Vukoša postavila je pitanje što je pošlo po zlu u tom projektu te zašto još nije obavljen.


– Više od 15o djece ostalo je neupisano u dječje vrtiće. U srpnju, kada ste dobili potporu za prenamjenu mjesnih odbora u vrtiće, pročelnik Nekić obećao je brzu realizaciju. Sada je kraj studenoga i ništa dosad još nije napravljeno. Prostor mjesnog odbora Jazine II nema radnu dozvolu te je sa sve četiri strane okružen cestama rekla je Vukoša.


Pročelnik Nekić odgovorio je kako postoje problemi koje se najprije trebaju riješiti.
– Za projekt vrtića Pčelica, dobili smo više sredstva nego što smo očekivali te moramo ponoviti javni natječaj. To nam se ponovilo i na Novom Bokanjcu. Za to treba vrijeme. Kad je u pitanje Jazine II, tu ste u pravu. Osim problema s igralištom, ima problem s grijanjem koji će se riješiti.


S NK Arbanasi smo postigli dogovor da djeca iz spomenutog vrtića može koristiti igralište kad god članovi kluba ne treniraju. Radovi su pri kraju i vjerujem da će to brzo biti riješeno, rekao je Nekić u vezi prenamjeni mjesnog odbora u vrtiće.