Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

aktivnosti na otvorenom

Vraća se Zrmanja Adventures Festival, donosimo program

Autor: Portal ZL

13.06.2023. 12:28
Vraća se Zrmanja Adventures Festival, donosimo program

Foto: Filip BRALA/PIXSELL

U organizaciji Riva Rafting Centra i Grada Obrovca, vraća se Zrmanja Adventures Festival kako bi oduševio zaljubljenike u prirodu posljednjeg tjedna srpnja. Zrmanja Adventure Festival, jedan od najiščekivanijih događaja za ljubitelje aktivnosti na otvorenom, održat će se u Obrovcu od 24. do 29. srpnja.


Festival ove godine donosi program pun akcije s uzbudljivim vodenim i kopnenim disciplinama, uključujući vaterpolo, kajak, SUP (stand up paddle) i gradski trail. S predivnom prirodom, Zrmanja Adventure Festival postao je vrhunsko odredište za avanturiste iz cijelog svijeta.


Festival pruža jedinstvenu priliku sudionicima da se uključe u uzbudljive sportove i istovremeno uživaju u ljepotama rijeke Zrmanje i okolice.




Vaterpolo, popularan vodeni sport, prikazat će snagu, vještinu i timski rad suprotstavljenih ekipa. Gledatelji mogu očekivati intenzivne utakmice ispunjene uzbuđenjem i impresivnim prikazima sportske izvedbe.


Ljubitelji kajaka imat će priliku startati utrku u novigradskom moru, te nakon veslanja u moru nastavljaju avanturu u kanjonu rijeke Zrmanje uzvodno sve do Obrovca. Sudionici će pokazati svoje veslačke vještine agilnost i preciznost na moru i vodi. Kajak utrka “Dva mosta” starta na Masleničkom mostu a završava na obrovačkom mostu.


Brojne aktivnosti


Za one koji traže drugačije iskustvo na vodi, SUP (stand up paddle) nudi jedinstvenu kombinaciju zen-a i avanture. Posjetitelji festivala mogu uživati u predivnom okruženju. SUP utrka “Malog princa” starta na Jankovića buku sa ciljem u Obrovcu.




Festival također nudi mogućnost sudjelovanja u kopnenim avanturama putem kratkog gradskog traila. Ovaj jedinstveni trkački događaj vodit će sudionike kroz nepredvidljiv teren , pružajući test izdržljivosti i priliku za povezivanje s prirodom na nezaboravan način.


Osim uzbudljivih aktivnosti, Zrmanja Adventure Festival će pružiti živahnu atmosferu s hranom, glazbom i raznim drugim zabavnim sadržajima. Posjetitelji mogu uživati u lokalnoj kuhinji, uroniti u vibru festivala i stvoriti trajne uspomene s obitelji i prijateljima.


Bez obzira jeste li iskusni sportaš ili znatiželjni početnik, Zrmanja Adventure Festival nudi nešto za svakoga. To je događaj koji spaja prirodu, sport i osjećaj zajedništva, čineći ga nezaobilaznim iskustvom za ljubitelje avanture svih dobnih skupina.


Ne propustite uzbuđenje! Označite kalendar za posljednji tjedan srpnja i pridružite nam se na Zrmanja Adventure Festivalu za nezaboravan tjedan uzbuđenja, zabave i istraživanja.


PROGRAM:


Vaterpolo (24.7.-29.7.)


Stand up paddle (26.7.)


Gradski trail (27.7)


Kayak (28.7.)