Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

preteške ozljede

Uginuo pas koji je pao s balkona iznad HZZO-a

Autor: Goran Šimunov

27.02.2024. 17:55
Uginuo pas koji je pao s balkona iznad HZZO-a


Pas pasmine Čau čau uginuo je danas od posljedica po život opasnih ozljeda koje je zadobio u padu s balkona jednog stana u stambenoj zgradi, a koji se dogodio jutros u Ulici dr. Franje Tuđmana, objavljeno je danas u više poznatih zadarskih Facebook grupa.


Prema objavama ovaj pas je probio roletu u stanu, nakon čega je pao s balkona. Članovi ovih grupa naveli su kako je pri padu zadobio lomove svih nogu te mu je stradala kralježnica.


Prva je o padu ovog psa izvijestila jedna članica grupe navodeći kako je ovaj pas pao s balkona zgrade u kojoj se nalazi podružnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).
– Hitno tražim pomoć u pronalasku vlasnika psa. Živ je, ali nitko ga ne želi preuzeti. Moj suprug, koji radi u blizini i ne može napustiti svoje radno mjesto, zvao je Centar 112, veterinara i nitko od ovih službi ne želi pomoći ovom psu, napisala je ova Zadranka, dok je njezina sugrađanka dodala kako je bila na licu mjesta otpočetka u društvu svojeg brata te je vidjela kako pas pada s balkona.


– Moj brat je odmah priskočio u pomoć, a jedan čovjek je zvao komunalne redare. Međutim, čim su vidjeli da je pas živ komunalni redari ga nisu htjeli pokupiti nego su otišli. Ubrzo je došla vlasnica psa te su zvali veterinara da dođe.


Moj brat je pomaknuo betonski kamen na ulasku u parkiralište ovih zgrada kako bi tamo mogao ući automobil i ukrcati psa. Pomogao je psa podignuti ga na karton i u automobil, ispričala je ova Zadranka dodajući kako je vlasnica bila vidno potresena i u šoku.


Članovi ovih Facebook grupa izražavali su poruke nade kako će veterinari uspjeti spasiti ovog psa, ali ih je jedna sugrađanka naknadno izvijestila kako, nažalost, ovom psu nije bilo spasa.


– Trči sad preko duginog mosta dragi psiću, poručila je.