ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

VELIKI GASTRO EVENT

U Ždrelcu održan prvi Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu

Autor: K.E.

01.06.2023. 14:06
U Ždrelcu održan prvi Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu

Foto: Otok PašmanProšlog je vikenda u organizaciji KŠRM Submania iz Zagreba i ŠRD Račina Ždrelac, u uvali Polača u Ždrelcu održan prvi Otvoreni kup otoka Pašmana u podvodnom ribolovu. Ova sportska manifestacija bila je dio velikog gastro eventa koji se održao u popodnevnim i večernjim satima, a samo događanje je kroz dva dana posjetilo preko dvije tisuće gostiju.


– Prije svega želimo se zahvaliti svim sponzorima, donatorima i partnerima. Posebnu zahvalu upućujemo Općini Pašman, načelniku Općine gospodinu Krešimiru Ćosiću i direktorici Turističke zajednice Općine Pašman Petri Perinović te domaćinima Vici Katačiću i Florijanu Gauti, ŠRD Račina–Ždrelac bez čije energije sve ovo ne bi bilo moguće, izjavili su na svojim društvenim mrežama organizatori iz KŠRM Submania.


Foto: Otok Pašman


Natjecanje i cjelokupni događaj bio je na najvišoj razini što su potvrdili i brojni gosti te zadovoljni ribolovci. Pobjednikom natjecanja bio je Luka Ćoza (SRD Harpun), drugo mjesto je osvojio Vanja Peleš (KŠRM Submania) te treće mjesto je zasluženo pripalo Slavenu Čubriću (DPS Zagreb). Nagradu za najveću ribu odnio je Marin Marinković (ŠRD Zubatac), a nagradu „najnesretniji ribolovac“ dobio je Mate Matak (ŠRD Zubatac).


Vrhunska gastronomska ponuda


Foto: Otok Pašman
U popodnevnim satima kuhar Tomislav Karamarko i njegov tim pripremili su vrhunsku gastronomsku ponudu, dok je majstor japanske kuhinje Nobuhito Okado priredio poseban doživljaj za okupljene režući i pripremajući cijelu tunu pred okupljenim posjetiteljima, a za prvi ovosezonski koncert na otoku Pašmanu pobrinuli su se Giuliano i Diktatori koji su pripremili odličnu zabavu.


Cjelokupni događaj uvelike je obogatio sportsku, turističku i gastronomsku ponudu otoka Pašmana.– Izvrsno pripremljena jela uz šefa Tomislava Karamarka kao i brudet od netom ulovljene ribe, ali i svježa tuna doprinijeli su gastronomskom užitku svih posjetitelja. Pašman je destinacija koja mami i u predsezoni, a ovakve manifestacije zaista jesu poticaj za dolazak i istinsko hedonističko uživanje svih osjetila, dodala je za kraj Perinović.