Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

"a touch of croatia"

U Budimpešti predstavljena turistička ponuda Zadra

Autor: K.E.

19.06.2024. 17:45
U Budimpešti predstavljena turistička ponuda Zadra

Foto: Grad Zadar

U sjedištu Predstavništva Europske komisije u Budimpešti, u prostoru Európa Pont 18. lipnja 2024. u sklopu projekta „A Touch of Croatia“ predstavljen je Grad Zadar i njegova turistička ponuda.


Riječ je o događaju koji organizira veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj NJ. E. Mladen Andrlić u kojem se veleposlanicima i predstavnicima diplomatskog zbora akreditiranima u Mađarskoj, čelnicima mađarskih tijela i Hrvata u Mađarskoj predstavila kulturno-turistička ponuda Grada Zadra i Općine Lokve te Koprivničko-križevačke županije.Kulturni sadržaj je obogaćen i izložbenim projektom Muzeja za umjetnost i obrt, djelima Križevčanina Marijana Detonija čiji radovi će se moći pogledati do 2. srpnja 2024. u prostoru Európa Pont.


Zanimljivosti Zadra predstavile su pročelnica za gospodarstvo Grozdana Perić, kao izaslanica gradonačelnika, te direktorica TZ Grada Zadra Iva Bencun. Nakon formalnog dijela programa i otvorenja izložbe, druženje se nastavilo na otvorenom gdje su uzvanici mogli kušati i gastronomsku i enološku ponudu predstavljenih jedinica lokalne samouprave.