Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

kompatibilan respirator

Supernova uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Zadar

Autor: Doria Kolanović

23.01.2023. 12:25
Supernova uručila vrijednu donaciju Općoj bolnici Zadar

Foto: Mislav KlanacSupernova Zadar d.o.o. donirala je Općoj bolnici Zadar, Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Hamilton Medical MRI kompatibilan respirator MR1 u vrijednosti od 250.000 kuna.


– Bolnica, posebice Odjel za anesteziologiju, već godinama ima jednu veliku želju. Svim našim građanima želimo osigurati maksimalnu zdravstvenu uslugu koju možemo pružiti, da u što manjem broju odlaze u velike bolnice i poliklinike. Upravo u tu svrhu išli smo u nabavu ovog uređaja koji nam je i dosad trebao.

Na sreću, neće ga koristiti puno bolesnika, ali će značajno pomoći djeci i teškim bolesnicima. Naime, kad radimo dijagnostičke pretrage na magnetu, kojih imamo sve više i više, često se dogodi da odrasli ljudi zbog klaustrofobije ne mogu ući u magnet.


Mala djeca također odbijaju ući u magnet, a pretraga dugo traje, oko pola sata, uz to je i bučna, što nam sve zajedno predstavlja veliki problem. Upravo iz tih razloga bila nam je bitna nabava ovog uređaja, kazao je dr. med. Edi Karuc te nadodao kako je riječ o respiratoru koji je napravljen od posebnih materijala, pa pacijente može držati pod anestezijom koliko god je to potrebno.


Za to vrijeme pretraga se može napraviti onako kako to pravila struke nalažu.– Iznimno smo zahvalni na ovoj donaciji, ovo je uređaj koji može izdržati jako magnetsko polje i koji će nam zasigurno pomoći u svakodnevnom radu, istaknuo je.


– Smatramo da je ovo novac koji uvijek ide u prave ruke jer ga može koristiti najveći dio naših sugrađana. Na neki način ovo je i zahvala cijelom gradu Zadru jer smo već dugi niz godina dio ove zajednice. Uvijek nastojimo pomoći kad je to potrebno, našli smo sredstva, a uvijek me posebno raduje kad znam da će pomoći djeci, jer djeca su ono što ostaje.Nadamo se da ćemo, kao i dosad, donacijama moći pomoći Općoj bolnici Zadar i u budućnosti, a pomagali smo i drugim udrugama, kazala je Iva Fisher, voditeljica centra Supernova Zadar.