ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

opasna rupa

Stanovnik Biograda na Moru upozorava na neodržavanje lokalnih cesta

Autor: Marina Šaponja

05.06.2023. 12:46
Stanovnik Biograda na Moru upozorava na neodržavanje lokalnih cesta

Foto: Snimio čitateljLokalne ceste u Biogradu na Moru, konkretnije, u naseljima iznad magistrale u katastrofalnom su stanju, upozorio je Marko Filipović, stanovnik Biograda. U više navrata kontaktirao je Županijsku upravu za ceste, no problem je ostao. Infrastruktura je u lošem stanju, a odnos lokalne uprave je maćehinski.


– Grad nije samo dolje na obali, da bi se isključivo u tom dijelu cestovna infrastruktura pravilno održavala, dok se prometnice koje nisu u blizini obale ne održavaju adekvatno. Rupa na fotografiji je na glavnoj cesti kroz naselje koja je samim time užasno frekventna.


Ovakvih rupa ima nekolicina i unatoč pozivima ŽUC-u da to saniraju, oni samo znaju davati obećanja. Naravno, pri svakom tehničkom pregledu vozila građani moraju platiti naknadu za ceste, ali kada te iste ceste treba održavati onda uvijek negdje zapinje, navodi Filipović.
Za objašnjenje ove situacije te odgovore na pitanje zbog čega se konstantno ignoriraju upozorenja građana o rupama na prometnicama na području Biograda, upit smo prije nekoliko dana poslali Županijskoj upravi za ceste, no odgovor još uvijek nismo dobili.


Prometna infrastruktura trebala bi se održavati na adekvatan način u svim dijelovima županije. Posebno u onim mjestima koja su istaknuta kao turistička odredišta. Rupe na cestama, nažalost, prečeste su na našim prometnicama, a o njihovom (ne)saniranju dovoljno govori činjenica kako se postavi znak upozorenja ispred, te tek nakon dugo vremena krene u njihovu sanaciju.