ponedjeljak, 25. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

javni poziv

Raspisan natječaj dodjele potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima

Autor: K.E.

06.06.2023. 18:28
Raspisan natječaj dodjele potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima

Foto: Filip Brala/PIXSELLZadarska županija kao provoditelj Programa za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima poziva mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2023. godinu na poziciji Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam.


Mikro subjekti (manje od 10 zaposlenih) malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva.


Mikro subjekt malog gospodarstva su fizičke i pravne osobe koje prosječno godišnje imaju zaposleno manje od 10 radnika, prema financijskim izvješćima za prehodnu godinu ostvaruju godišnji poslovni prihod u iznosu prouvrijednosti do 2.000.000,00 eura ili imaju ukupnu aktivu ako su obveznici poreza na dobit, odnosno imaju dugotrajnu imovinu ako su obveznici poreza na dohodak u iznosu protuvrijednosti do 2.000.000,00 eura.
Potpore će se dodjeljivati korisnicima u područjima prerađivačke industrije, građevinarstva, djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, informacija i komunikacija, djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, umjetnosti, zabave i rekreacije te ostalih uslužnih djelatnosti


Pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 3.000,00 eura. Detaljnije možete doznati ovdje.