Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

„Siguran odmor“

Preventivne aktivnosti policije u Zračnoj luci Zadar i u trgovinskim centrima

Autor: K.E.

26.07.2023. 12:07
Preventivne aktivnosti policije u Zračnoj luci Zadar i u trgovinskim centrima

Foto: PU zadarskaZadarska policija je u suradnji sa stranim policijskim službenicima provodila preventivne aktivnosti lokalnog projekta „Sigurnost u turizmu”. Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije te drugi subjekti u lokalnoj zajednici.


Aktivnosti su provodili policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji sa stranim policijskim službenicima koji borave na području Zadarske županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija 2023“.


Uz kolege iz  Austrije, Poljske, Mađarske i NR KIne u provođenju aktivnosti na Zračnoj luci Zadar, kao i zadarskim trgovinskim centrima, su sudjelovali i policijski službenici Policijske postaje  Zadar, Policijske postaje Biograd i Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Ovom prilikom policijski službenici su upoznali putnike u zračnom prometu o važnosti samozaštitnog ponašanja svakog pojedinca,  zatim sa savjetima za siguran odmor te o važnim telefonskim brojevima na kojima će potražiti pomoć ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.


Cilj aktivnosti je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, a sve kako bi smanjili mogućnost da putnici i drugi turisti postanu žrtvom kaznenog djela.


Ciljana skupina navedenih preventivnih aktivnosti iz ovog projekta su i posjetitelji trgovinskih centara, pa su se zajedničke preventivne aktivnosti u ovom tjednu provodile i u zadarskim trgovinskim centrima.