ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

veliki broj aktivnosti

Pogledajte program ovogodišnjeg Pag Summer Outdoora

Autor: Katarina Ergović

01.06.2023. 14:22
Pogledajte program ovogodišnjeg Pag Summer Outdoora

Foto: Pag OutdoorObjavljen je program Pag Summer Outdoora koji počinje sutra, a trajat će gotovo četiri mjeseca, to jest sve do 16. rujna. Ova manifestacija objedinjuje četiri aktivnosti na otvorenom, biciklizam, penjanje, trail i kajak, koje su smještene u jedinstveno okruženje paške prirode, a uz sportske aktivnosti nudi se i odlična gastro ponuda.


– Zaista smo ponosni na ovako uspješan event koji je otok Pag, Novalju i Metajnu postavio na kartu outdoora Hrvatske, te pokrenuo neke nove održive turističke smjerove. Life on Mars trail postao je svojevrstan turistički brend destinacije.

Koliko je utrka popularizirala destinaciju i outdoor govori činjenica o svakodnevnim organiziranim pješačkim turama iz Hrvatske i svijeta, istaknula je Marina Šćiran Rizner, direktorica TZG Novalje.


Neki od najpoznatijih aktivnosti su zasigurno Life on Mars koja vodi jednim od najposebnijih pejzaža otoka Paga. Surova priroda ove kamene pustinje i zadivljujuće kamene formacije zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim, pješačke i biciklističke ture do starobizantske utvrde Svetojanj te sup i kajak ture po Paškoj uvali.Staze su podijeljene u tri kategorije, jednostavne, srednje teške i teške te su sve aktivnosti prilagođene svim generacija te i početnicima kao i profesionalcima.