Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

vremenska prognoza

Očekuje nas oblačan i vjetrovit dan

Autor: K.E.

24.09.2023. 09:14
Očekuje nas oblačan i vjetrovit dan

Foto: Luka JeličićDanas će vrijeme biti vjetrovito, oblačno i tmurno s povremenom kišom. Na južnom Jadranu još su mogući grmljavinski pljuskovi, a na srednjem i sjevernom promjenjivo oblačno s kraćim sunčanim razdobljima uz jaku mjestimice i olujnu buru. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, u planinama oko 10, na Jadranu i u dalmatinskoj Zagori od 20 do 25 °C, rekao je za N1 meteorolog Bojana Lipovšćak.


Sutra postupna stabilizacija vremena tako da će na Jadranu biti pretežno sunčano uz jaku i olujnu buru. U unutrašnjosti promjenjivo oblačno, prijepodne s kišom, a poslijepodne postupan prestanak oborina i razvedravanje, i to najprije u sjevernim krajevima unutrašnjosti.


Oblačno s kišom zadržat će se u Gorskom Kotaru. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 10 do 15, u gorju oko 5, na Jadranu od 15 do 18. Najviše dnevne u unutrašnjosti do 24 a na Jadranu do 26C.
Od utorka nastupa bablje ljeto tako da će idući tjedan vrijeme biti pretežno sunčano uz jutarnje magle u unutrašnjosti. Temperatura zraka u porastu u kopnenim  krajevima, noćne će biti oko 15, a najviše dnevne do 26.


Na Jadranu sunčano, bura će oslabjeti i zapuhat će vjetrovi dnevne cirkulacije. Jutarnje temperature oko 20, a najviše dnevne oko 26C. Temperatura mora je od 23 do 25C. UV indeks visok.