ponedjeljak, 4. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

TEČAJI ŠIVANJA

Novi edukativni ciklus u Pučkom otvorenom učilištu Zadar za one koji žele više naučiti

Autor: Jana Šolman

11.01.2023. 10:40
Novi edukativni ciklus u Pučkom otvorenom učilištu Zadar za one koji žele više naučiti

Foto: Petar Glebov/PIXSELLPučko otvoreno učilište Zadar počinje s novim tečajevima šivanja za one koji žele naučiti osnove ili produbiti svoja znanja i vještine. Ovi tečajevi idealni su za potpune početnike, ali i za one koji već imaju neko iskustvo u šivanju i žele ga dodatno nadograditi.


– Riječ je o početničkom hobby tečaju u trajanju od šezdeset školskih sati. Za ovaj tečaj dobiva se uvjerenje od našeg učilišta, ali se ne unosi u radnu knjižicu.


Sadržaj tečaja obuhvaća analizu kroja i mjera za izradu ženske ravne suknje, krojenje i izradu ženske ravne suknje, analizu kroja i mjera za izradu ženske zvonolike suknje, krojenje i izradu ženske zvonolike suknje, analiza kroja i mjera za izradu ženskih hlača, krojenje i izradu ženskih hlača, analizu kroja i mjera za izradu ženske košulje te krojenje i izradu ženske košulje, kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Zadar Jelena Župan Ivanišević dodavši da su uveli i napredni hobby tečaj za sve one koji već imaju iskustva u šivanju ili žele nadograditi svoje znanje nakon početničkog tečaja.
Napredni hobby tečaj obuhvaća četrdeset školskih sati na kojima će se učiti analiza kroja i mjera za izradu ženskog sakoa, krojenje svih krojnih dijelova i podstave ženskog sakoa, lijepljenje međupodstave na pojedine krojne dijelove, šivanje svih krojnih dijelova sakoa, izrada ovratnika i pasuliranih džepova, ugradnja rukava te izrada rupica i našivanje dugmadi.


-Također, imamo i tečaj »Šivač klasične odjeće« koji je verificiran te se unosi u radnu knjižicu, a on obuhvaća uvod u materijale za klasičnu odjeću, osnove proizvodnje odjeće, uvod u osnovne krojeve klasične ženske odjeće, zaštitu na radu te praktičnu nastavu, objasnila je Župan Ivanišević te dodala da tečajevi počinju za pet dana, odnosno 16. siječnja.


Pučko otvoreno učilište Zadar svojim brojnim programima obrazovanja pomaže u reguliranju tržišta rada te u rješavanju problema nezaposlenosti, a za nadolazeće mjesece najavljuju razne nove radne tečajeve.


– Nadamo se da će se u nadolazećim mjesecima moći ponuditi neki novi radni tečajevi preko Zavoda za zapošljavanje. Trenutačno smo u fazi u kojoj šaljemo Agenciji programe na mišljenje, a potom ćemo slati Ministarstvu te se prijaviti na vaučere preko Zavoda za zapošljavanje, kazala je Župan Ivanišević.


Svi oni koji se odluče za sudjelovanje na tečajevima šivanja mogu se prijaviti putem prijavnice na internetskoj stranici Pučkog otvorenog učilišta u Zadru, u prostorijama Učilišta ili putem telefona.