Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

najava sutrašnjeg koncerta

Neno Belan: U Diklu ćemo napraviti jednu pravu zabavu

Autor: Portal ZL

23.08.2023. 08:38
Neno Belan: U Diklu ćemo napraviti jednu pravu zabavu

Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar„Di su lipi dani, nedir nad morem plavim“, pjevaju mnogi kojima je ovo ljeto proletjelo, a da se nisu stigli okrenuti. Ipak, da dugo toplo ljeto nije iza nas podsjetit će nas Neno Belan sa svojim Fiumensima, koji sutra, u četvrtak 24. kolovoza nastupaju na ŠRC Zgon u Diklu.


U skoro četiri desetljeća karijere na glazbenoj sceni Belan je najprije sa Đavolima, a kasnije s Fiumensima, ovjenčan brojnim diskografskim i festivalskim nagradama. Posljednju od njih osvojio je prije nekoliko dana na 26.


Večeri dalmatinskih šansona u Šibeniku, gdje je njegova pjesma „Crni biseru“, u izvedbi s Đanijem Stipaničevom i klapom More pobijedila po glasovima publike i žirija. Unatoč tome, Belan i dalje najvećom nagradom drži poseban odnos s publikom, koja jednako dobro prihvaća stare i nove pjesme.
– Na Diklu ćemo napraviti jednu pravu zabavu, dobru atmosferu u kojoj će svi moći uživati. Oni malo stariji, a možda i mlađi, sigurno će se sjetiti pjesama objavljenih na prvom albumu s Đavolima 1986. godine, ali i ovih novijih kao „Jube moja znaj“. Lito još traje, uživajmo dok možemo, poručuje Belan pred dolazak u Zadar


Splitski kantautor s riječkom adresom ovog je ljeta već nastupio u Petrčanima, gdje je napravio pravu ljetnu feštu. Trebao je ranije stići i na Zgon, ali je koncert zakazan za 6. kolovoza tada otkazan zbog lošeg vremena.


Nakon kratkotrajnog zatišja ljeto se krajem kolovoza vraća u punom sjaju, a u Diklu će ga u četvrtak upotpuniti poznate pjesme poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dugo, toplo ljeto“, „Jagode i čokolada“, „Nedir nad morem plavim“, „Rijeka snova“, „Oceani ljubavi“, „Divojka sa juga“…


Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan.