Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

bivši hotel iž

Komunalcima preostalo još posla ispred hotela A’mare

Autor: Marina Šaponja

17.05.2023. 09:12
Komunalcima preostalo još posla ispred hotela A’mare

Foto: Arif SitnicaNakon što je prošlog tjedna na Gradskom vijeću, SDP-ov vijećnik Daniel Radeta upozorio kako se na trgu ispred nedavno otvorenog hotela A’mare parkiraju automobili te uputio pitanje tko im je to dozvolio, odnosno zbog čega je hotel dobio dopuštenje za otvaranje, a prethodno nema riješen vlastiti parking, gradonačelnik Branko Dukić naložio je Komunalnom redarstvu hitno rješavanje ovog problema, odnosno vraćanje trga u prvobitno stanje.


Samo dan kasnije komunalni redari su krenuli postavljati kamene stupiće, ali je nakon nekoliko sati jedan stupić uklonjen te su se automobili ponovno nesmetano parkirali na trgu.


Na ovaj problem je ponovno upozorio vijećnik Radeta, a nekoliko dana kasnije situaciju smo provjerili s pročelnikom UO-a za komunalne djelatnosti, Robertinom Dujelom.
– Komunalno redarstvo je neposredno po prijavi obavilo izvid na lokaciji i konkretiziralo zaključak postavljanjem kamenih stupića. Kontaktiran je vlasnik hotela Anthony Ninčević da je jedan kameni stupić ostao nefiksiran kako bi omogućili zatečenim vozilima napuštanje prostora. Zapisnik o utvrđenom stanju je proslijeđen stranci na očitovanje. Daljnje postupanje je u tijeku, odgovorio je Dujela.


Kada je riječ o pristupnoj rampi pomoću koje automobili dođu na trg, s obzirom na to da je prethodno na tom mjestu bio zid te je fizički autima bio onemogućen pristup, a na koju je također upozorio Radeta, Dujela objašnjava trenutačnu situaciju.


– Pristupna rampa je bila sastavni dio sporazuma grada Zadra, UO-a za gospodarenje gradskom imovinom i investitora za vrijeme izvođenja radova, a sad je predmet postupanja komunalnih redara.


Inicijativa je da se kameni stupići koji prvotno nisu bili fiksirani, fiksiraju kako bi se u budućnosti onemogućio pristup automobilima na trg nekadašnjeg hotela Iž.