Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

PRITUŽBE GRAĐANA

Komunalci počinju s uklanjanjem ručnika i ležaljki s plaža

Autor: Iva Bucić

08.08.2023. 09:21
Komunalci počinju s uklanjanjem ručnika i ležaljki s plaža

Foto: Bojan Bogdanić/TZG ZadarKomunalni redari u Zadru kreću u ozbiljan obračun s »rezerviranjem« mjesta po gradskim plažama, a od ponedjeljka će, osim ručnika, svakodnevno odnositi ležaljke i svu drugu opremu koju zateknu uz more. Akcija čišćenja plaža već je započela prošlog tjedna kada je s plaže u Diklu odneseno tridesetak ručnika, no od ponedjeljka će se s plaža uklanjati i ležaljke, stolci i sve drugo što komunalci zateknu uz more.


– Kupit ćemo ne samo ručnike, nego sve ono što nagrđuje izgled plaža i što na neki način onečišćuje plaže, dakle sve stvari koje su bez nadzora ostavljene tijekom noći, kazuje koordinator i organizator Komunalnog redarstva Grada Zadra Zdenko Ivanac.


Ivanac potvrđuje da su zaprimili više pritužbi građana koji već u rano jutro muku muče s pronalaskom slobodnog mjesta na plažama, a sve zbog dovitljivih građana, bilo turista, bilo vlasnika apartmana, koji dan ranije na najboljim pozicijama ostave ručnike i ležaljke.
No takvi bi se od ovog tjedna mogli neugodno iznenaditi jer komunalci kreću u stroge kontrole koje će se svakodnevno provoditi na svim plažama na području grada Zadra.


– Tužili su nam se građani i to su nam se tužili s potpunim pravom jer je neprihvatljivo da se na taj način ostavljaju stvari preko noći. Rezervacije mjesta ili ne, nazovite vi to kako hoćete, ali to su za nas predmeti odbačeni na javnoj površini. To je za nas otpad, tumači Ivanac.


U skladu s tim, građani će svoje ležaljke i ručnike od ponedjeljka morati potražiti na gradskom deponiju.