Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

nastavak turbulencija

Frane Skoblar »preživio« glasovanje o smjeni s dužnosti predsjednika NO-a Turisthotela

Autor: Toni Perinić

04.03.2023. 08:22
Frane Skoblar »preživio« glasovanje o smjeni s dužnosti predsjednika NO-a Turisthotela

Foto: ZATON HOLIDAY RESORTDugoočekivana sjednica Nadzornog odbora Turisthotela, koja je otkazana nekoliko puta do sad, održana je u srijedu, a prema informacijama s kojima raspolažemo, Frane Skoblar se »teškom mukom« odnosno s dva glasa za i s dva glasa protiv zadržao na mjestu predsjednika tog tijela.


Nadzorni odbor, uz predsjednika Skoblara, čine još četiri člana – zamjenik predsjednika Zorislav Vidović, Ante Barić, Mate Bilaver i Milenko Alerić. Protiv smjene Skoblara bili su Bilaver i Alerić, dok su njegov odlazak s čelne pozicije podržali Barić i Vidović.


Od izvora bliskih upravi tvrtke saznajemo kako je predsjednica Meri Matešić Sičić odustala od isplate dividendi, što je i bilo očekivano, s obzirom na to da bi drugačija odluka u daljnjem postupku potencijalno mogla biti okarakterizirana kao kazneno djelo.
Upitno je kako je uprava Turisthotela uopće došla na ideju da se isplati predujam dividende koji se mora naknadno potvrditi na glavnoj skupštini, osim ako ovaj prijedlog odluke nije imalo za svrhu utjecaj na percepciju malih dioničara o vrijednosti dionice, kreiranje mišljenja kako dionica vrijedi više od 610 eura, kako bi se na taj način smanjila uspješnost javne ponude.


Kontaktirali smo Antu Barića, člana Nadzornog odbora koji nam je kazao kako nitko osim predsjednika NO-a u ovom trenutku ne može davati izjave oko posljednje sjednice Odbora, ali kako će više o svemu reći kad bude razriješen s funkcije.


Neovisno o postotku prikupljenih dionica, kako smo i ranije izvijestili, Tankerska plovidba izvjesno već sada ima većinu glasova na skupštini, s obzirom na povijesnu prisutnost dioničara na glavnoj skupštini. Iz pravnih krugova saznajemo kako će se po dolasku HANFA-ine odluke koja će, vjeruju naši sugovornici, biti povoljna za Tankersku plovidbu, biti sazvana izvanredna skupština društva, na kojoj će se razriješiti sadašnji i imenovati novi Nadzorni odbor.


Do danas je čak devet od deset najvećih pojedinačnih dioničara dionice prodalo Tankerskoj plovidbi. Jedini koji dionice zasad nije prodao je Frane Skoblar. Vrijednost dionica koje on drži vrijede više od 25 milijuna eura.


Iz svega je razvidno kako je i trenutačna uprava, odnosno Nadzorni odbor, na izlaznim vratima ove zadarske tvrtke s višegodišnjom poviješću.