Utorak, 25. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

ADRIATIC ZADAR OPEN

Festival plesa i Velebit Trail utrka ovog vikenda u Starigradu

Autor: Portal ZL

16.06.2023. 14:08
Festival plesa i Velebit Trail utrka ovog vikenda u Starigradu

Foto: Boris KačanOvog vikenda se održava 21.izdanje kultne hrvatske trekking & trail utrke VELEBIT TRAIL. Start i cilj utrke je u Starigradu i to u nedjelju, 18.lipnja. Očekuje se oko 400 natjecatelja iz 10ak zemalja koji će testirati svoje granice i uživati u prirodi Nacionalnog parka Paklenica.


Ovisno o zahtjevnosti, sudionicima su na raspolaganju 4 kategorije u kojima se natječu, od najlakše u dužini od 7km, srednje zahtjevnih u dužini od 14 i 24km pa do najzahtjevnije kategorije od 42km. Informacije o utrci mogu se naći na linku https://www.outdoor.hr/velebit.


TZO Starigrad


Ovom sportskom događaju prethodi još jedno izdanje Adriatic Zadarfestivala plesa u kojemu sudjeluju plesne skupine iz Republike Litve. Festival će se održati večeras u centru Starigrada sa početkom u 19.30h uz slobodan ulaz za posjetitelje.
Festival tradicionalno gostuje u Zadru i u Starigradu a održava se uz podršku Veleposlanstva Republike Litve u Republici Hrvatskoj te pod pokroviteljstvom Počasnog konzulata Republike Litve u Republici Hrvatskoj, Grada Zadra i Turističke zajednice općine Starigrad.


TZO Starigrad


Ovogodišnje izdanje se na žalost održava bez prisustva prerano preminule gospođe Rime Koić, dugogodišnje počasne konzulice Republike Litve u Republici Hrvatskoj koja je svojim velikim angažmanom doprinijela pokretanju ovog Festivala i brojnih drugih suradnji između dviju zemalja, posebno na području Općine Starigrad i Zadarske županije.