Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

gradonačelnik

Dukić oštro reagirao: "Radeta je dokazao kako je on tek proziran manipulator"

Autor: Portal ZL

22.04.2024. 15:06
Dukić oštro reagirao:

Foto: Luka JeličićSDP-ov gradski vjećnik Daniel Radeta danas je na konferenciji za medije okupljene podsjetio da je zadnji put izbačen sa sjednice kada je HDZ-ovog gradskog pročelnika za odgoj i školstvo Josu Nekića i njegova stranačkog kolegu, bivšeg ravnatelja gimnazije Vladimira Nazora Radu Šimičevića optužio da su sudjelovali u zapošljavanju zadarskog nastavnika osumnjičenog za pedofiliju te da su o njegovim sklonostima sve znali, a ništa nisu poduzeli.


Povodom optužbi na račun HDZ-ovaca, oglasio se i gradonačelnik Dukić, a njegovo priopćenje prenosimo u cjelosti.


– S obzirom na rezultate izbora u kojima je predsjednik gradske organizacije SDP-a u Zadru Danijel Radeta dobio potporu 616 od ukupno 60 193 građana Zadra koji su imali mogućnost izbora svojih predstavnika u Hrvatski sabor, jasno je kako nema nikakav politički ni javni „kapital“ zbog kojega bi mu uopće osobno odgovarao na njegova bulažnjenja.
Uostalom, njegove laži u neprekidnim optužbama čak su i stabla u Foši na koje se jednom obrušio demantirala i unatoč njemu – prolistala.


Ipak, posljednje optužbe i laži prelaze čak i razinu njegovog neukusa i zahtijevaju osvrt.


Prije svega, njegovo prizemno, sad već i podzemno, prozivanje osoba imenom i prezimenom na odgovornost za nečija moguća grozna kaznena djela je jadno, ne samo politički, nego i ljudski. I zakonski utuživo.


Druga su mu tema nekakve nezakonite građevinske dozvole. Umjesto da politički prijeti „dokazima“, kao odgovoran građanin i gradski vijećnik te je dokaze trebao proslijediti nadležnim institucijama, pa i javno ih objaviti. Eto mu šansa – kao gradonačelnik ga na to javno pozivam. Da imam saznanja o tako nečemu, naravno, sigurno bih reagirao.


Načinom na koji zlorabi svoj vijećnički mandat Radeta je dokazao kako je on tek proziran manipulator i, kao takav, a dokazuju to i izborni rezultati, političar za brzi zaborav. Jedino vrijedno je što njegova politička karijera ostaje za primjer kako se lažima, podmetanjima i manipulacijama ne smije zlorabiti dobiveno povjerenje građana, poručio je Dukić.