Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ZANIMLJIVO DRUŽENJE

Dragonboat klub Zadar i 'Zoranićevci' udružili snage

Autor: Nikolina Lucić

13.05.2023. 15:09
Dragonboat klub Zadar i 'Zoranićevci' udružili snage

Foto: Arif SitnicaUvala je Bregdetti u Arbanasima u još pomalo tmurno subotnje jutro vrvjela posjetiteljima, jer Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo “Zoranić” i Dragonboat klub Zadar za sve su znatiželjnike pripremili nadasve zanimljivo druženje. Prva je ovo suradnja dviju organizacija kojom se promovira veslanje kao rekreacija, ali i važnost brige o zdravlju. “Zmajke” i “zoranićevci” udružili su snage u veslanju, a i u pjesmi, i pokazali kako sportsko – pjevačka suradnja odlično funkcionira i u čamcu.


Zadar ima jedinu žensku Dragon Boat ekipu u Hrvatskoj! Sport je to koji je izuzetno popularan u svijetu, potječe iz Kine. Tridesetak Zadranki, od kojih je većina preboljela rak dojke, već više od godinu dana zaveslajima kroči u nove životne pobjede.


– Dubravka Karlović Babić, predsjednica Zadar Dragonboat kluba i čLanica HGPD – a”Zoranić” došla je na ovu interesantnu ideju da svoje dvije strasti spoji u jedno i okupi nas na jednom mjestu, kazala nam je predsjednica HGPD – a” Zoranić”, naša kolegica Silvija Romić, dodavši kako je uvala Bregdetti u subotnje jutro vrvila entuzijastičnim veslačima, amaterima i onima iskusnima.


Foto: Arif Sitnica


“Cilj nam je popularizirati sport”
– Ovim smo druženjem izašli iz naših uobičajenih pjevačkih okvira, istovremeno promoviravši zdrav život i sport, dodala je Romić, dok nam je Karlović Babić kazala kako je fokus udruge sada na regrutiranju novih članova, naročito muškaraca za mješovite timove.


– Tako bi nam se otvorila vrata za sve rodove natjecanja, naglasila je Karlović Babić i rekla kako je sama ideja Dragonboata potekla iz Kine.


– 80. ih i 90.-ih godina širi se po cijelom svijetu. Nema granica i ograničenja. Najvažniji je timski rad i puno adrenalina. Pošto smo mi prva ovakva hrvatska udruga, važno nam je povezati se sa što više ljudi i prijatelja. Cilj nam je popularizirati ovaj sport, prvo kod Zadrana, a onda i u cijeloj Hrvatskoj. Iako sam za ovaj sport prvi put čula tražeći ispušni ventil, vrlo sam ga brzo zavoljela, jer nikom, pa ni meni koja sam dva puta preživjela rak dojke ne postavlja nikakve limite, dodala je Karlović Babić, dodavši kako je jednako dobar za fizičko i psihičko zdravlje.


– Mi smo grupa koja cijeni pozitivan odnos prema životu, što je još jedan benefit našeg kluba. Već se sljedeći vikend družimo sa našom sopranisticom Nelom Šarić i polaznicima njezina tečaja, a u planu nam je druženje i s drugim zadarskim udrugama civilnog društva, najavila je Knežević Babić, čestitavši HGPD – u 115. rođendan.


Foto: Arif Sitnica