Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

burna rasprava

Dragić: Znamo da je Vican prijateljica premijera Plenkovića i Crkve

Autor: K.E.

29.11.2023. 10:40
Dragić: Znamo da je Vican prijateljica premijera Plenkovića i Crkve

Foto: Luka JeličićIrena Dragić, zastupnica SDP-a, na Aktualnom satu upitala je gradonačelnika Dukića je li Grad Zadar bio upućen u razloge ne davanja sredstava Sveučilištu u Zadru za izgradnju studentskog doma.


– Dijana Vican je u jednom danu od rektorice postala “torbaruša” i Remetinačka stanovnica. No to ne iznenađuje, znamo da je bila prijateljica Plenkovića, crkve, Erlića, koji joj je ganuto nosio cvijeće. Gradonačelniče, što Vam je rekla kada vas je tražila 6 milijuna koje Ministarstvo nije htio isplatiti.


Morali ste znati o gradnji studentskog doma, jeste li kontaktirali Ministarstvo prije nego ste dali 6,2 milijuna iz proračuna. Prikazali ste to kao dobročinstvo, a gurnuli ste nas u klopku nezakonitih radnji, rekla je Dragić.
Gradonačelnik Dukić rekao je kako mu je žao što je ugledna članica akademske zajednice toliko dugo morala biti u zatvoru zbog istrage te kako ne želi nikoga optuživati ni za kakva kaznena djela jer još uvijek nema nikakve pravomoćne presude.


– Vjerujem da se ona nije okoristila javnim novcem i neću se nikad postaviti u tu situaciju da nekoga optužujem, krivim ili osudim bez ičega. Nikad ne smijemo prejudicirati stvari unaprijed. Mogu vam čvrsto reći da se uvijek zalagala za dobrobit Sveučilišta u Zadru, studentski dom.


Da nismo dali pozajmicu, toga studentskog doma ne bi bilo. To što nije Ministarstvo dalo tu pozajmicu, u to ne ulazim. Nikad se nije dogodilo u šest godina da država nije izlazila u susret u svih projekata, više se novaca slilo nego ikad. I jedni i drugi moramo razmišljati o dobrobiti grada. Ne smijemo razmišljati o osobama kao potrošnim robama, posebno ako nisu pravomoćno osuđeni, ponovio je Dukić.


Nakon odgovora gradonačelnika Dukića, povela se žestoka rasprava sa zastupnicom Dragić koju je taj odgovor poprilično razljutio.


– Nisam dobila odgovor na pitanje, osim da je gradonačelnik rekao kako svaka osoba u Hrvatskoj može završiti u zatvoru. U zatvoru u ovoj zemlji završavaju ljudi koji su odgovorni za kriminalne radnje. Nisam ja ovo izmislila, sve što je ovdje izgovoreno je svima poznato. S kim ste odgovarali, je li bio Faričić tamo, jeste li kontaktirali Ministarstvo? Mi ne želimo biti sudionici u vašoj kriminalnoj radnji, rekla je ljutito Dragić.


Gradonačelnik Dukić odgovorio je kako on nikada ništa nije skrivao.


– Vaš je problem ovaj, vi često unaprijed optužujete ljude, nije Vam prvi put da tako komentirate za govornicom. Institucije, kakve god bile, moramo ih štititi. Razgovarali smo s Faričićem prije desetak dana sa studentskim predstavnicima. Tako se uvijek radili, nema ništa skriveno, nema trunke sumnje da ja nešto skrivam od vas. Jesam ja ikad što skrivao, odgovorio je ponovno Dukić.