Subota, 13. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

GRADSKI ODBOR STRANKE

Bruno Milin novi je predsjednik Kluba HDZ-a

Autor: Marina Vlakić

09.12.2022. 08:29
Bruno Milin novi je predsjednik Kluba HDZ-a

Foto: Arif SitnicaNa jučer održanoj sjednici HDZ-a potpredsjednik Gradskog vijeća, Bruno Milin, izabran je za predsjednika Kluba vijećnika HDZ-HSP-SU. Time je okončana ova pomalo neugodna stranačka epizoda u kojoj je dotadašnji čelnik Kluba, Damir Burčul, podnio ostavku, obrazlažući da je riječ o prihvatim razlozima.


No, njegova nova izjava o nezadovoljstvu pozajmicom Nogometnom kubu Zadar umjesto Košarkaškom klubu Zadar, otkriva kako je ovoj odluci ipak kumovala i politika jer Burčul sam kaže kako je »bio izmanipuliran«.


Šime Erlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, nakon jučerašnje odluke o imenovanju Bruna Milina za predsjednik Kluba vijećnika, kaže kako je on jedan od njihovih najstarijih vijećnika te ima i najviše iskustva.
– S obzirom da je on i potpredsjednik Gradskog vijeća, ovo je prirodan odabir te vjerujem da će zadaću i predsjednika našeg Kluba obavljati jako dobro. Moram napomenuti da apsolutno ništa nije bilo nefunkcionalno u ovom kratkom razdoblju u kojemu nismo imali predsjednika Kluba jer nije niti bilo sjednica Gradskog vijeća, ističe Erlić.


Zadarski HDZ ovim je riješio i problem učešća u dogovorima oko amandmana s obzirom da ni od strane oporbe nisu bili pozivani na sastanke dok ne imenuju čelnika Kluba vijećnika. No, nisu pozvani ni na sastanak s čelnicima klubova kojega je organizirala Dogus grupa radi prijedloga izmjena Projekta Maraska.


Ova neočekivana situacija za HDZ konačno je riješena te će Milin odsad u Gradskom vijeću obnašati dvostruku funkciju: onu potpredsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Kluba vijećnika HDZ-ove koalicije.