Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

ministri na obljetnici

Božinović: Akcija Maslenica je promijenila tijek Domovinskog rata

Autor: Nikolina Lucić

21.01.2023. 12:25
Božinović: Akcija Maslenica je promijenila tijek Domovinskog rata

Foto: Mate KominaVisoki državni predstavnici okupili su se danas u Zadru kako bi obilježili 30. obljetnicu VRO Maslenica, te još jednom poslali poruke poštovanja i zahvalnosti hrvatskim braniteljima.


Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poručio je kako je okupljanje u Zadru prilika da se svi od srca još jednom zahvalimo svim braniteljima na njihovoj hrabrosti i žrtvi.


– Još jednom ponavljamo kako su nam na prvom mjestu u mislima i molitvama poginuli i nestali hrvatski branitelji, kojima uvijek iskazujemo posebnu počast, kazao je Medved, dok je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo kako je čast slaviti 30. obljetnicu akcije koja je promijenila tijek Domovinskog rata.
– Uvijek ćemo dolaziti u Zadar. Upravo su se ovdje dogodili su neki od najtežih napada i to vrlo pomno planiranih. Stoga ćemo se uvijek zahvaljivati našim braniteljima i slaviti njihovu hrabrost. Oni su bili najhrabriji među nama i zajedno su stali u obranu ovog dijela Hrvatske.


U akciji su sudjelovale sve sastavnice MORH – a i OSRH, te postavile temelje drugim uspješnim oslobodilačkim akcijama. Imali smo snagu, vještinu u neponovljivu volju, kazao je Božinović, istaknuvši kako su svi sudionici akcije Maslenica, a naročito oni koju su poginuli, zadovoljni onim što je Hrvatska postigla u 30 godina.


– Na poseban se način sjećamo onih sudionika koji su u akciji poginuli, te im se kao ministar ovim putem još jednom zahvaljujem i klanjam. Krasila ih je ogromna predanost i žrtva koja je našu zemlju uvela u novu, svijetlu budućnost, dodao je Banožić.


Ministar obrane Mario Banožić izjavio je kako mu je čast biti u Zadru među stotinama hrvatskih branitelja, koji su branili zadarsku regiju i cijelu zemlju.


– Prije 30 godina, unatoč mladosti, neiskustvu i slaboj opremljenosti hrabro su obranili granice cjelovite države Hrvatske. Nove generacije učimo kako se voli i poštuje svoja država i kako se cijene ni koji su dali život za domovinu, poručio je Banožić, kazavši kako je Hrvatska u 30 godina prošla kroz mnoge turbulencije i uspone.


– Svega dobrog kroz što smo prošli ne bi bilo bez naših braniteljima kojima dugujemo beskrajnu zahvalnost, rekao je Banožić.