Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SVEUČILIŠNI SPORT

Ani Burazer zlato, košarkašice četvrte

Autor: Šime Ćurko

20.11.2022. 08:40
Ani Burazer zlato, košarkašice četvrte

Foto: UNIZDStudenti Sveučilišta u Zadru nastupili su u Barceloni na jednom od najvećih svjetskih sveučilišnih turnira pod nazivom 7th World InterUniversities Championships. Na turniru je sudjelovalo 3000 sportaša iz 25 država iz Europe, Azije i Afrike, odnosno 262 sveučilišne ekipe. Sveučilište u Zadru predstavljale su muška košarkaška momčad te ženska košarkaška, futsalska, plivačka i badmintonska ekipa.


Na svečanoj ceremoniji otvaranja natjecanja u olimpijskom centru u Barceloni zastavu Sveučilišta u Zadru nosila je plivačica Ana Burazer, najbolja sportašica Hrvatske za akademsku godinu 2020./21. Upravo je Burazer osvojila jedinu medalju, nakon što je pobijedila na 200 m mješovito, što joj je 23. odličje na međunarodnim i domaćim natjecanjima za Sveučilište u Zadru. Korak do odličja ostale su košarkašice koje su u konkurenciji 14 ekipa bile četvrte.


U skupini su pobijedile Bratislavu i Lille, u osmini finala su svladale Pariz, a u četvrtfinalu prošlogodišnje pobjednice turnira u Rimu, Comenius iz Bratislave. Ipak, uslijedila su dva poraza, u polufinalu od Praga i potom u dvoboju za broncu od Brna. U muškom dijelu košarkaškog turnira nastupilo je 27 momčadi, a Zadrani su u skupini pobijedili Prag i Pariz.
U osmini finala za »pola koša« izgubili su od francuskog Marseillea i ostali bez borbe za medalju. Ženski futsalski sastav natjecao se među 14 ekipa te je u skupini bio bolji od Pariza i Bejruta. U osmini finala ih je čekala ekipa iz Lillea te su nakon početnog vodstva od 1:0, na kraju izgubile 2:1 i ostale bez prilike za medalju.


U ženskom badmintonu su Mia Čerjan i Nikolina Kabiček osvojile prvo mjesto u svojoj skupini. U četvrtfinalu Čerjan je izgubila od suparnice iz Genta, dok je Kabiček izgubila od studentice iz Praga. Petra Maričić je u svojoj skupini osvojila četvrto mjesto, te se nije plasirala u daljnji tijek natjecanja.