Utorak, 26. studenog 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

slasno

Sonja Kovač otkrila za kojom hranom ima najveću želju u trudnoći i podijelila recept

Autor: M. Č.

24.01.2024. 17:15
Sonja Kovač otkrila za kojom hranom ima najveću želju u trudnoći i podijelila recept

Foto: Instagram @xoxosonjakovac

'Što trudnica želi, to trudnica i dobije, a trudnica htjela krafne', poručila je



Opće je poznato da žene tijekom trudnoće obično imaju vrlo specifične želje za određenom namirnicom ili pak kombinacijom namirnica, a sada je Sonja Kovač otkrila što se njoj najviše jede, a onda i podijelila recept.


Naime, na svojem je Instagram profilu Sonja objavila video s receptom za slasne krafne. ,,Što trudnica želi, to trudnica i dobije, a trudnica htjela krafne. Jest da sam ih sama radila, ali su top”, napisala je na samom početku videa.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sonja Kovac (@xoxosonjakovac)


,,Jeste li vi imale u trudnoći neke posebne zahtjeve u vezi hrane?”, upitala je, pa poručila: ,,Recept za krafnice vam je u videu pa si ga spremite ako vam proradi želja kao i meni!




Što se samog recepta tiče, dostupan je u videu, no glasi ovako:


Recept za smjesu krafni:


  • 125ml mlakog mlijeka
  • 125ml mlake vode
  • Pola velike žlice soli
  • 50ml ulja
  • Cijelo jaje i jedan žumanjak
  • Pola kockice svježeg kvasca
  • Pola vrećice vanilin šećera
  • 400g mekog brašna + 50g za posipanje

Što se same pripreme smjese tiče, Sonja tumači da u jednu posudu treba zamutiti mlako mlijeko, vodu, šećer, sol, ulje, jaja, kvasac i vanilin šećer, te postepeno dodavati brašno. Naglasila je i da će možda smjesa biti ljepljiva, ali se kasnije dodaje još brašna, pa sve sjedne na svoje mjesto. Potom je objasnila da je nakon spravljanja smjese ostavila tijesto da se diže pola sata. Premijesila je tijesto još jednom te ga ostavila da se diže dvadesetak minuta, a nakon toga ga razvaljala bez dodatnog premijesivanja.


,,Uzeli smo jednu srednju čašu kako bi napravili rupe, a ostatak tijesta sam isto tako razvaljala i iskoristila. Na kraju vam je mjera za ovaj recept ispalo nekih 17 srednje veliki krafni. Ostavite ih da se dižu još nekih 5-10 minuta dok se ne ugrije ulje. Bitno je da vam je ulje jako zagrijano jer one moraju biti doslovno samo desetak s jedne i druge strane, nikako ne više. Čim porumene malo s jedne strane preokrenete na drugu, porumene i vadite ih”, objasnila je Sonja, te naposljetku zaključila: ,,Kada su gotove, posipajte ih šećerom u prahu ili uz pekmez, kako već volite.”