Foto: iStock
Kao stvorena za oproštaj od ljeta!
Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – cheesecake je najbolja ljetna, proljetna, jesenska (pa nekad i zimska!) torta.
Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo da odmah krećete u nabavku svih potrebnih sastojaka.
Sastojci:
Za dno:
- 200 g keksa od maslaca
- 100 g maslaca
Za kremu:
- 400 g bijele čokolade
- 160 g kiselog vrhnja
- 600 g svježeg sira
- 1 vanilin šećer
- 60 g šećera u prahu
- 200 g svježih malina
Priprema:
Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara.
Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći.
najnovije
najčitanije
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE