Foto: Pexels
Sezonski recept za pripremu slastice nježnog okusa te meke i hrskave teksture
Bez dodane masnoće, ovaj jesenski kolač ostaje lagan i savršen za posluživanje na kraju obroka uz kavu ili čak u vrijeme međuobroka.
Naime, ovaj kolač od kakija i oraha je, bez maslaca i ulja, a mekoću jamči prisutnost kakija u tijestu, čak je i količina šećera i brašna vrlo mala.
Savršen i za one koji slijede kontroliranu prehranu.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 2 jajeta srednje veličine
- 150 g smeđeg šećera
- 250 g kakija
- 80 g već oljuštenih oraha
- 1 vrećica praška za pecivo
- ulje i brašno za kalup
Priprema: Nauljite i pobrašnite kalup promjera 22 cm. Kaki operite i ogulite, narežite na komadiće i zajedno s orasima izmiksajte u blenderu.
U većoj zdjeli istucite jaja i kad se zapjene dodajte šećer, a zatim pire od kakija i oraha. Promiješajte i dodajte brašno pa prašak za pecivo, po želji možete dodati i malo cimeta.
Nastavite mutiti pjenjačom, a potom sve izlijte u prethodno pripremljen kalup te pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 35 minuta.
Ukrasite po želji!
najnovije
najčitanije
Nogomet
borba za sp
Italija protiv Sjeverne Irske u Bergamu
Hrvatska
predsjednik mosta
Grmoja: Volio bih da je Turudić omogućio cijeloj javnosti uvid u dokument o Matić
Hrvatska
REAKCIJA
Sindikat policije: Napad na policajca tretirati kao napad na pravni poredak
Svijet
izvješće
Milijarderi ove godine naslijedili rekordno bogatstvo
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Evo što je obilježilo četvrtak u Zadru i županiji
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!