Foto: Pixabay
Pogledajmo kako brzo i jednostavno pripremiti peršin u ulju:
1. Peršin očistite odabirom najljepših listova
2. Operite i osušite odabrane listove
3. Izrežite listove prilično grubo rezačem u obliku polumjeseca
4. Zatim uzmite staklenu posudu i stavljajte naizmjenično 2 žlice nasjeckanog peršina i ulja tek toliko da prekrije sloj peršina
5. Tako slažite slojeve ulja i peršina dok se posuda potpuno ne napuni
6. Peršin u ulju možete čuvati u hladnjaku
Za pripremu zelenog umaka peršinu u ulju samo dodajte sitno nasjeckani češnjak, sol i papar.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
Nije dobro
Organizatori odbacili nagađanja da bi OI u Parizu mogle biti otkazane zbog političkih previranja u Francuskoj
Nogomet
Copa America
Teški dani za argentinskog izbornika, Leo Messi je upitan za četvrtfinale Copa Americe
Košarka
pojačanje
‘Plusice’ dobile novu ‘Plusicu’: Stigla Sara Herceg
Crna Kronika
PRIJAVLJEN JE
Na Pašmanu dogovorio građevinske radove, uzeo novac, ali posao nije do kraja napravio
Crna Kronika
NOVA KRAĐA
Lopovi kradu sve što stignu! U Biogradu ukradena brodica s prikolicom
Zadar
ZADARSKA NOVINARKA
Sofija Kordić o boravku u Zadru 1991.: ‘Sve trgovine koje su imale srpski predznak zapaljene su, razbijene…’
Županija
upozorenje ivana matića
‘Nova cementara u Kruševu će biti veća od Obrovca, a projektom se guši razvoj turizma u ovom kraju!’
Kultura
DERIVAT
Jure Aras: U Ražancu smo našli otvorene ljude koji cijene naš rad
Zadar
RADOVI
OBAVIJEST Neke ulice u Zadru sutra bez struje
Scena
TIHANA NEMČIĆ BOJIĆ