Foto: iStock
Postoji jedan tajni sastojak koji će unaprijediti svaki omiljeni recept
Procjenjuje se da u svijetu postoji više od 30.000 vrsta jabuka. Čak i ako samo djelić njih završi u trgovinama, postoji barem toliko različitih recepata za svima omiljenu pitu od jabuka.
Popularni klasični kolač ima bezbroj varijacija i modifikacija. Nije lako odlučiti se za jednu varijantu. Ipak, postoji jedan začuđujući dodatak koji će unaprijediti svaki recept.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Naime, ono što znatno oplemenjuje svaki recept je kiselo vrhnje. Da, dobro ste pročitali. Kiselo vrhnje nikada ne bismo direktno povezivali sa slatkim kolačem. Ali postoje dva vrlo dobra razloga zašto kiselo vrhnje od sada pripada svakom vašem receptu za pitu od jabuka:
- Dodatak kiselog vrhnja nadjevu od jabuka daje vrlo kremastu strukturu koja se ne može postići samo s jabukama.
- Kiseli dio vrhnja upotpunjuje slatkoću jabuka. Kombinacija slatkog i kiselog prava je eksplozija okusa.
Pokušajte dodati malo kiselog vrhnja u tijesto ili mrvice. Kiselina će i ovdje imati pozitivan učinak na okus i tko zna – možda ćete razviti svoj novi omiljeni recept!
najnovije
najčitanije
Zadar
financijska izvješća
Poznato kako posluju gradske tvrtke. Tri u minusu, a iznos gubitaka jedne nije nimalo zanemariv
Košarka
Kvalifikacije za EP
Božić i Smith predvodili Sesarovu družinu do važne pobjede kontra Bosne i Hercegovine
Košarka
Službena potvrda
Pep Guardiola produžio ugovor s Manchester Cityjem
Svijet
otkrio putin
Rusija ispalila hipersoničnu raketu na Ukrajinu kao upozorenje Zapadu
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!
Višnjik objavio važne upute za posjetitelje koncerta Doris Dragović!
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.