Foto: iStock
Postoji jedan tajni sastojak koji će unaprijediti svaki omiljeni recept
Procjenjuje se da u svijetu postoji više od 30.000 vrsta jabuka. Čak i ako samo djelić njih završi u trgovinama, postoji barem toliko različitih recepata za svima omiljenu pitu od jabuka.
Popularni klasični kolač ima bezbroj varijacija i modifikacija. Nije lako odlučiti se za jednu varijantu. Ipak, postoji jedan začuđujući dodatak koji će unaprijediti svaki recept.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Naime, ono što znatno oplemenjuje svaki recept je kiselo vrhnje. Da, dobro ste pročitali. Kiselo vrhnje nikada ne bismo direktno povezivali sa slatkim kolačem. Ali postoje dva vrlo dobra razloga zašto kiselo vrhnje od sada pripada svakom vašem receptu za pitu od jabuka:
- Dodatak kiselog vrhnja nadjevu od jabuka daje vrlo kremastu strukturu koja se ne može postići samo s jabukama.
- Kiseli dio vrhnja upotpunjuje slatkoću jabuka. Kombinacija slatkog i kiselog prava je eksplozija okusa.
Pokušajte dodati malo kiselog vrhnja u tijesto ili mrvice. Kiselina će i ovdje imati pozitivan učinak na okus i tko zna – možda ćete razviti svoj novi omiljeni recept!
najnovije
najčitanije
Nogomet
potencijalni transfer
Juventus zainteresiran za Frattesija, koji je nezadovoljan minutažom u Interu
Hrvatska
RAST
Na poštanskom tržištu u trećem tromjesečju ostvaren rast prihoda i usluga
Svijet
UDAR NA DŽEP?
EU privremeno uvodi carinu od tri eura na male pakete iz Kine
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Petak u Zadru u znaku Thompsona
Zadar
TRADICIONALNO
Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju: ‘Hvala vam što ste donijeli svjetlo’
Nogomet
Županijski hit-trener
Matej Čulina: “Tužno je vidjeti kad ambicije kluba guše djecu u njihovoj kreativnosti”
Zadar
12. i 13. prosinca
Iz Višnjika uputili dvije važne obavijesti uoči Thompsonovih koncerata
Županija
Pustolovni turizam
Zadarska županija traži koncesionara koji će izgraditi zip-line kod Paškog mosta
Zadar
KONCERT
VIŠNJIK SE NAPUNIO! Donosimo fotke iz dvorane
Zadar
VIŠNJIK RASPRODAN