ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Turni Sv. Ante

Zrmanji i Zadarnovi pobjednički pokali

Autor: Šime Ćurko

29.06.2024. 08:41
Zrmanji i Zadarnovi  pobjednički pokali

Foto: NK Zrmanja



U organizaciji Grada Benkovca, te Škole nogometa Velebit, održan je 21. nogometni turnir Sv. Ante, u povodu proslave Dana grada. Trodnevno natjecanje okupilo je 46 momčadi u dvije kategorije, tići (U-11) i papaline (U-9).


Zrmanja je bila najbolja u uzrastu tića. Nakon uvjerljivog nastupa u skupini, Obrovčani su bez poteškoća prošli osminu finala i četvrtfinale. U polufinalu su nakon preokreta svladali Zadar golovima Vite Zubčića i Antiše Birkića, a u finalu su s 2:0 (Niko Marić, Antiša Birkić) bili bolji od momčadi B4 Football Coaching. Iz Zrmanje dolaze najbolji igrač (Niko Marić) i strijelac turnira (Antiša Birkić). Momčad su vodili treneri Mario Šendula i Josip Župan Roni.


– Zahvaljujemo kolegi i treneru Ninu Novakoviću i njegovom klubu Abeceda sporta koji nam je ustupio tri igrača za ovaj turnir, Antonio Glavan, Antiša Birkić, Mauro Klarić bili su nam velika pojačanja. Bit ćemo jednog dana svjesni koliko je ovo veliki uspjeh i kako će ga biti teško ponoviti jer u našem malom mjestu generacija kao što je bila 2012./13. će se teško ponoviti. U dvije godine je osvojeno 10 medalja. Hvala svima, od predsjednika, igrača, kolega trenera, roditelja, koji su i najveći navijači, koji su bili stalno uz nas i stvorili sjajnu atmosferu i bili vjetar u leđa kroz cijelu sezonu – rekao je trener Šendula.


Drama penala




Turnir papalina nakon dramatičnog raspleta osvojila je Zadarnova. Igrači koje je ovom prilikom vodio Matej Čulina turnir su počeli remijem protiv biogradskog Primorca, da bi potom nanizali tri pobjede. Redom su svladali Vodice, Zrmanju i Sebenico City te prošli dalje s prvog mjesta u skupini. U četvrtfinalu su bez većih problema pobijedili DOŠK, a onda je krenula drama. Polufinale s vršnjacima iz prvoligaša Šibenika završilo je 2:2 pa se pristupilo izvođenju penala, gdje su mladi Zadrani bili za jedan gol uspješniji te izborili plasman u finale. A tamo ih je čekala Polača, s kojom su već imali problema ove sezone u ligi. Nakon velike borbe pod svjetlima reflektora utakmica je završila bez pogodaka i o pobjedniku su ponovno odlučivali udarci s bijele točke. I ovoga su puta Zadrani bili precizniji i koncentriraniji te s konačnih 2:1 podigli u zrak veliki pobjednički pehar. Iz redova Zadarnove došli su i najbolji igrač turnira, Lucas Palčić te najbolji vratar, Marko Galešić.



Pohvala organizatorima


– Čestitam našim papalinama te ljudima koji su najzaslužniji za njihov nogometni razvoj i napredak ove sezone, Patriku Puljiću i Mateju Čulini. Imali su odličnu sezonu, a ovaj turnir je još jedna nagrada za sav rad i trud koji su uložili. Kad nešto radiš predano i s ljubavlju, onda ovakvi rezultati nisu slučajnost. Pohvale i tićima na prolasku skupine, tim više što je momčad bila sastavljena većinom od igrača ulaznoga godišta, a uz malo sreće mogli smo i do četvrtfinala pa dalje tko zna. Svakako, siguran sam da će ovi dečki u budućnosti imati što pokazati – kazao je Antonio Perica, predsjednik kluba, koji je čestitao i organizatorima turnira, na čelu s Antonijom Tokićem.


– Svake godine sa zadovoljstvom dolazimo na ovaj turnir i drago mi je vidjeti da raste i napreduje u svakom pogledu. Kvaliteta turnira je bila na zavidnoj razini, jer su nastupile gotovo sve najjače momčadi iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, a neki su se pojačali čak i mladim igračima Hajduka pa možemo slobodno reći da je ovo jedan od jačih turnira u Dalmaciji. Svaka čast ljudima iz Benkovca na trudu i samo neka tako nastave – zaključio Perica, uz još jednu zahvalu roditeljima koji su, kao i uvijek, bili velika podrška klubu.


 


Pobjedničke momčadi


Zrmanja (U-11): Antonio Glavan, Antiša Birkić, Mauro Klarić, Roko Klanac, Bruno Zubčić, Vito Zubčić, Emanuel Ševerdija, Neven Švonja, Leoni Modrić, Luka Milić, Leo Marinković, Helena Veselinović, Niko Marić.


Zadarnova (U-9): Marko Galešić, Matej Subašić, Lucas Palčić, Matej Šimičević, Ivano Samardžić, Maro Perica, Marko Mazija, Goran Jurlina, Niko Đerđa, Mauro Pajkin, Franko Bilaver, Ivano Šarić, Tonći Olić. Voditelj: Matej Čulina.