Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

PH u boksu

Zlatni Viktor Dundov, Bartol Begonja, Luka Buovac

Autor: Šime Ćurko

07.06.2024. 11:57
Zlatni Viktor Dundov, Bartol Begonja, Luka Buovac

Foto: BK Ares



U Vukovaru je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu za kadete i mlađe kadete, na kojem su nastupili članovi Zadra i Aresa Diabolika. Predstavnici Aresa, koje su vodili treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo, osvojili su jedno zlato, tri srebra i jednu broncu, kao i pehar za najboljeg boksača turnira. Za Ares nastupili su Ivano Tur (kadeti, – 48 kg), Andrija Jurišić (kadeti, – 57 kg), David Trkulja (kadeti, – 48 kad), Hrvoje Radoš (mlađi kadeti, – 44 kg), Viktor Dundov (mlađi kadeti, – 35 kg), Mate Prtenjača (mlađi kadeti, – 35.5 kg). Istaknuo se Dundov osvojivši titulu prvaka Hrvatske u težinski najlakšoj, ali i najbrojnijoj kategoriji. Ujedno je zaslužio priznanje za najboljeg mlađeg kadeta.


– Odlični se bili i talentirani Prtenjača, Trkulja i Radoš, koji su zaslužili srebrne medalje, dok je Tur osvojio broncu. Jurišić je zauzeo šesto mjesto. Nedostajali su nam neki od naših perspektivnih boksača poput Adrijana Šimurine, Mihovila Čuline, Nikole Matića, Gabrijela Vižentina, Vite Begonje i drugih koji nisu mogli nastupiti zbog školskih obaveza i bolesti. Njihov povratak očekujemo uskoro – istaknuo je Marketin.


Davor Dujić, trener Zadra, svoja dva predstavnika odveo je do dvije zlatne medalje. U kadetskom uzrastu prvaci Hrvatske postali su Bartol Begonja (-37.5 kg) i teškaš Luka Buovac.




– Imao sam tremu pred početak meča, ali čim se čulo zvono za početak borbe, trema je nestala. Odradio sam meč onako kako sam se dogovorio s trenerom – kaže četrnaestogodišnji Begonja, koji je u finalnoj borbi savladao Splićanina Jakova Gulina prekidom borbe u prvoj rundi. Na Begonjin se nastup osvrnuo i trener Dujić.



– Bartol je nesumnjivo talentiran. Ima brzinu, snagu i vretenasto tijelo, dok se fokusiranost, vještina i sportska disciplina postižu treninzima. Kratko vrijeme je u boksu, ali je odmah pokazao nadarenost za borbu. Ipak, najvažnije od svega je da se osim kao uspješan i darovit sportaš razvija i kao prava osoba – ističe Dujić.


Na PH su ukupno sudjelovala 93 boksača, 35 mlađih kadeta i 58 kadeta iz 34 kluba. Za sve sudionike natjecanje je utoliko bilo važnije što će izbornik kadeta Goran Ivezić na osnovu njega sastaviti reprezentaciju za Europsko kadetsko prvenstvo u Banja Luci (BiH), koje će se održati od 1. do 11. kolovoza.