Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

ŠC VIŠNJIK

Završen postupak za izdavanje građevinske dozvole za novi sportski objekt

Autor: Šime Ćurko

06.10.2023. 20:13
Završen postupak za izdavanje građevinske dozvole za novi sportski objekt

Foto: Arhiva ZL



Dobili svoje vrijeme. Mocire su tako sedam dana tjedno otvorene gotovo 24 sata dnevno. Obećanje o novoj dvorani preživjelo je nekoliko gradskih vlasti, podosta godina, no »kap koja je prelila čašu« bila je zatvaranje dvorane zbog prokišnjavanja u studenom prošle godine. Nakon toga krenulo se ozbiljnije u održavanje obećanja, a Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik, jučer je donio radosnu vijest.


Svjesnost potrebe


Rukometaši i malonogometaši dobit će svoje nove »odaje«, a završen je i postupak glede dobivanja građevinske dozvole.


– To je veoma značajan korak u realizaciji projekta, čije će dovršenje u velikoj mjeri proširiti i podići kvalitetu sportske i rekreacijske infrastrukture u cijelom ŠC-u Višnjik, navlastito kad su u pitanju rukomet i mali nogomet. Na postojećem igralištu u neposrednoj blizini dječjeg vrtića kojim se primarno koriste rukometaši i malonogometaši bit će podignut objekt dimenzija 25, 40 x 45, 40 i visok šest metara i bit će povezan s postojećim objektom (svlačionice) s kojim će tvoriti cjelinu – rekao je Karlović za službenu stranicu ŠC Višnjik te nastavio:




– U Zadru se dosta vremena osjeća snažna potreba za boljom infrastrukturom kad se radi o rukometu i o malom nogometu. Ima puno klubova, puno je igrača različitih dobi, posebno mladih, pa je ŠC Višnjik u dobroj vjeri predložio ideju ovoga projekta, što je snažno podržano i na Gradskom vijeću Grada Zadra, kao i od Hrvatskog rukometnog saveza, te drugih subjekata. Zato i jesmo u suradnji sa svima njima pripremili projekt i zatražili građevinsku dozvolu.


Četiri lige


Nova dvorana zasigurno će biti dodatni čimbenik za poboljšanje kvalitete i prepoznatljivosti ove dvije loptačke igre. S velikom radošću ovu vijest primili su u Udruzi za mali nogomet Zadarske županije.


– Iako bi nova dvorana trebala biti primarno za rukomet, nama će svejedno puno značiti da se možemo lakše uskladiti, kako i mi za mali nogomet, tako i s ostalim klubovima. Osim ove dvorane na Višnjiku u pregovorima smo i planovima za dvoranu Strukovne škole Vice Vlatkovića, koja se još gradi, tako da ne mogu o tome ništa konkretno reći. Imamo četiri lige, 28 utakmica tijekom vikenda i stvara se problem u Mocirama, ne moramo se lagati – rekao je Stipe Bjeliš, predsjednik Udruge, dodao:


-Kao nova uprava u Udruzi zadali smo nekoliko ciljeva, primarni su nam stvoriti juniorsku malonogometnu ligu, a isto tako krenuli smo i s HNS-om u pregovore organizacije jedne profesionalne malonogometna liga u Zadru, ali za to nam treba dvorana. Primjerice, sada igramo samo zadnju minutu »čiste igre«, zato što smo u stisci s vremenom da završimo, kako bismo se mogli maknuti s terena i osloboditi ga za rukometaše ili tko već slijedi iza nas. Svaka ideja je dobrodošla i siguran sam da će nam mnogo dobroga to donijeti.



Rukometni klub Zadar 1954 kratko se očitovao o novom projektu.


– Zahvaljujemo direktoru Karloviću na razumijevanju naših potreba i trudu koji je uložio da dođemo do ove točke. Molimo ostale dionike u ovom procesu za pomoć pri realizaciji projekta koji je iznimno isplativ ako uzmemo u obzir omjer uloženog i dobivenog za našu djecu koja treniraju rukomet i kojima treba nova dvorana s obzirom na broj klubova i djece koja treniraju rukomet – priopćio je klub na svojoj Facebook stranici.