Subota, 26. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

1. HNLŽ

Zadranke vrlo sigurne protiv slabašne Gorice

Autor: Alen Plahinek

22.10.2024. 19:26
Zadranke vrlo sigurne protiv slabašne Gorice

Foto: ŽNK DONAT/FOTO LALA



Ništa drugo osim dvije pobjede za nogometašice Donata nije se očekivalo u šestom kolu Prve HNL na Višnjiku, gdje je stigla Gorica. Ekipa iz Velike Gorice i u konkurenciji pionirki i u konkurenciji kadetkinja je pri dnu ligaških poredaka, stoga su Donatice bile apsolutne favoritkinje u tim susretima, a to su i opravdale.


Prve su na teren izašle pionirke, koje su slavile s 3:1. Rapsodiju subotnjeg dana u Zadru otvorila je Pavlak u sedmoj minuti, zatim je Buljat u 22. »podebljala« vodstvo, a onda je Kardum u 30. dovela ekipu Antonije Goje na nedostižnu prednost. Gošće su u 66. minuti tek uspjele doći do počasnog pogotka.


Ovo je bila treća pobjeda Donatica u sezoni, koje su osim njih upisale i tri poraza te su s devet bodova pete u najjačem razredu hrvatskog nogometa.




Kadetkinje su bile još sigurnije, i to s 4:0. Ipak, na tom je susretu trebalo praktički cijelo prvo poluvrijeme da Donatice uspiju »otključati« gošće. U prvoj minuti nadoknade na kraju prvog dijela zabila je Pestić i sve nakon toga je išlo lako. Odmah po povratku s odmora poentirala je Alić, a do kraja susreta u listu strijelkinja upisale su se još Lordanić i Kanjer.


S ovim trobodom te uz poraz Dinama, »bijelo-plave« su preuzele treće mjesto lige. Sa sedam golova u sezoni Mia Pestić je druga strijelkinja kadetske lige. Dva gola manje postigla je Samantha Alić.


U sljedećem kolu Donat putuje u Pulu kod Istre 1961.