Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Velika bitka

Zadranka Bernarda Pera osigurala drugo kolo Wimbledona nakon trosatne drame

Autor: Alen Plahinek

02.07.2024. 20:45
Zadranka Bernarda Pera osigurala drugo kolo Wimbledona nakon trosatne drame

Foto: Osobna arhiva



Bernarda Pera (WTA 97.) nakon velike drame osigurala je drugo kolo najvećeg turnira na svijetu, Wimbledona. Gotovo tri puna sata trajao je rovovski rat Zadranke s američkom putovnicom i 41. igračice svijeta Ruskinje Anastasie Potapove. Na kraju je završilo 6:7, 6:4 i 7:6 za Peru koja je ovime napravila korak više u odnosu na prošlogodišnje izdanje turnira u All England Clubu.


Pera je prva izgubila svoj početni udarac u petoj igri prvog seta, no uspjela je vratiti to u desetoj igri i odvesti set u tie-break. Tamo pak je presudan bio deveti poen te je Potapova s prvom set loptom osvojila prvu dionicu. Čak šest dvostrukih grešaka učinila je Pera u tom prvom setu, što je ipak bilo previše. Drugi pak je set uspjela izvući uz malo sreće, ali je i podigla razinu igre upravo u trenucima u kojima je trebala. Jedan break viđen je u drugom setu, za 4:3 i Pera je s tom prednošću osvojila drugu dionicu. Spasila je čak osam break lopti, što najbolje govori o podizanju kvalitete igre.


Sve se rješavalo u “majstorici” koja je bila prava teniska romantika. Viđena su tri breaka zaredom u početku seta, a deblji kraj izvukla je Pera. Potapova je povela 4:1, a onda je za 5:2 morala spasiti čak četiri break lopte. Vidjelo se da Pera ima još tu štošta za pokazati, a onda je u devetom gemu konačno uspjela vratiti break zaostatka. Imala je Potapova i meč loptu na svoj servis, ali je na petoj break lopti tog gema “pokleknula”. Stigla je Ruskinja i do meč lopte na Perin servis, no Zadranka ipak osvaja svoj servis i ponovno odvodi set u tie-break. Dvostruki mini-break za 4:1 u završnici susreta bili su presudni i Pera je kontrolirala meč do kraja. U drugom kolu Zadranku već danas čeka 24. igračica svijeta Francuskinja Caroline Garcia.