Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Sveučilišni sport

Zadrani zlatni na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu

Autor: Šime Ćurko

05.11.2023. 08:08
Zadrani zlatni na Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu

Foto: UNIZD



Košarkaši Sveučilišta u Zadru osvojili su prvo mjesto na osmom Svjetskom međusveučilišnom prvenstvu, koje danas završava u Parizu. Riječ je o do sada najvećem uspjehu jedne sportske selekcije zadarskog Sveučilišta. U francuskoj metropoli okupilo se 3500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta (Europa, Azija Afrika), ukupno 295 sveučilišnih ekipa, koje se natječu u 13 sportova.


Zadrani su do zlata su došli sa svih sedam pobjeda u konkurenciji 24 sveučilišna sastava. U skupini su slavili protiv ekipa Sorbonne-Nouvelle (Francuska), NABA (Italija) i London Business School (Engleska). Eliminacijski dio počeli su pobjedom u osmini finala protiv sastava IESEG Paris (Francuska), u četvrtfinalu su bili bolji od momčadi La Statale (Italija), a u polufinalu su nadjačali Medicinski fakultet u Zagrebu.





Konačno, u finalu su pobijedili Politecnico di Milano (Italija). Najkorisniji igrač (MVP) prvenstva je Zadranin Roko Erslan.
Sastav Sveučilišta u Zadru: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin, Luka Hržina. Trener: Tonći Jerak.