Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

1.HRL-jug

Zadrani kapitulirali u triler završnici

Autor: Alen Plahinek

28.09.2024. 21:24
Zadrani kapitulirali u triler završnici

Foto: Luka Jeličić



Nova sezona, nova drama do posljednjih sekundi utakmice u režiji rukometaša Zadra 1954. Ipak, za razliku od mnogo puta prošle sezone, ono malo sportske sreće nije bilo na strani Zadrana koji su poraženi od Umaga 26:27. Bila je to repriza i prošlogodišnjeg prvog kola 1. HRL-Jug u kojem je Zadar 1954 slavio s jedan razlike, tako da se može od strane Umaga reći kako su uspjeli uz puno muke servirati osvetu.


Bolje su krenuli Umažani u susret, međutim rani time-out Nina Jeraka, već nakon osam minuta susreta, probudio je domaćine koji ubrzo vežu četiri gola i odlaze na plus dva (7:5). Povećali su to Zadrani i na tri razlike, a praktički u posljednjim sekundama imali su i kontru vratar Umaga Matijević upisao je veliku intervenciju, bacio loptu svojim igračima, koji uspijevaju praktički sa zvukom sirene spustiti na dva razlike (13:11). Umažani su početkom nastavka uspjeli smanjiti i na jedan razlike, a onda je uslijedila baš velika napadačka crna rupa Zadra. Trajalo je to gotovo 15 minuta u kojih su Zadrani uspjeli postići tek četiri pogotka. Gosti su ono što je bilo ponuđeno “na pladnju” lijepo uzeli i u posljednjih osam minuta utakmice ušli s četiri gola prednosti (19:23).


Ipak, uslijedilo im je gotovo dvostruko isključenje početkom 54. minute, a onda je krajem 55. pocrvenio Horozović. Značilo je to da su Umažani jedan period igrali i tri na šest, što je dovelo gostima vodu do ušiju, a paralelno je Zadranima donijelo ozbiljno samopouzdanje i vjeru da ništa nije izgubljeno. Pogodio je Merhar tri puta i na malo više od tri minute doveo Zadar na samo minus jedan (25:26). U sljedećem napadu Poberaj je uspio nekako proturiti loptu pokraj Sandra Bijelića i tako poprilično osigurao da dva boda idu kombijima natrag u Umag. Veliki utjecaj na igru imala je i sudačka postava, koja je na kraju sveukupno pokazala 22 minute isključenja, osobito sredinom druge dionice kada se uistinu stekao dojam kako je u gotovo svakom napadu pokazano dvije minute za nekog od takmaca.




Kada se sve zbroji i oduzme bila je to odlična rukometna poslastica kojoj je samo nedostajao šlag u vidu dva boda za domaći sastav. Napadačko prvo ime bio je Ivan Čirjak sa sedam pogodaka, dok je Tiziano Merhar dodao pet. Ipak, prvo zadarsko ime bio je Sandro Bijelić koji je sakupio desetak intervencija pokazavši da je formu iz prošle sezone pretočio na ovu. Upravo ponajviše njegovim zaslugama Zadrani su uspjeli i ostvariti prednost u prvom dijelu. Valja istaknuti i gostujućeg vratara koji je u triler završnici obranio sedmerac Maziću, zatim uhvatio “živu loptu” Merharu, ali i pokupio nekoliko nezgodnih šuteva kroz drugo poluvrijeme.


Voli se reći kako se “prvi mačići u vodu bacaju”, a hoće li stvarno tako biti saznat ćemo već za sedam dana kada u Mocire stiže Buzet.