Subota, 26. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Cataleya cup

Zadarnovi srebro i bronca, Arbanasi i Abeceda drugi

Autor: Šime Ćurko

22.10.2024. 15:51
Zadarnovi srebro i bronca, Arbanasi i Abeceda drugi

Foto: NK ZADARNOVA



Na terenima u Zadru i Privlaci, koja je ugostila završnicu, prošli vikend odigran je Cataleya Cupa, međunarodni turnir za djecu, koja su se natjecala u četiri uzrasta (2014., 2015., 2016., 2017. godište). Na petom izdanju turnira nastupilo je 100 klubova s više od 1.800 igrača, a turnir koji organiziralo DRS Cataleya.


Zadarnova


Najuspješnija momčad iz Zadarske županije bila je Zadarnova, koja je osvojila drugo i treće mjesto. Selekcija tića (U-9) pod vodstvom trenera Patrika Puljića i Marka Jurline popela se na drugo mjesto pobjedničkog postolja.


Nakon osvajanja prvog mjesta u skupini i uvjerljive pobjede nad Šibenikom u osmini finala, do polufinala su došli pobjedom nad Sesvetama, a plasman u finale izborili su slavljem protiv Karlovca.




U finalu protiv Rudeša Zadrani su poveli u dinamičnoj utakmici i imali su još nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali Zagrepčani pred kraj utakmice uspijevaju izjednačiti, pa je pobjednika turnira odlučila lutrija izvođenja penala u kojoj se Rudeš bolje snašao. Najbolji vratar turnira je Zadranin Marko Galešić.


Igrači do sedam godina u skupini se osvojili prvo mjesto, ispred Dinama i Abecede. Pobijedili su potom u osmini finala Dinamo Plavi, a u četvrtfinalu preokretom svladali momčad Zrinjskoga. Uslijedio je poraz u polufinalu od Arbanasa i još jedna pobjeda protiv Dinama, ovaj put u utakmici za treće mjesto.


Momčad do osam godina izgubila je u osmini finala od Maksimira, dok je selekcija do 10 godina poražena na penale u četvrtfinalu od Abecede.


– I ovogodišnje izdanje Cataleya cupa potvrdilo je da se radi o jednom od najjačih turnira ovakve vrste u Hrvatskoj, a uspjesi koje smo ostvarili dokaz su nam da je Zadarnova na pravom putu. Čestitke svima, a posebno našim igračima na ostvarenim izvrsnim rezultatima.


Također, moram pohvaliti naše trenere koji su se iskazali pristupom i odličnim vođenjem svojih momčadi – kazao je Antonio Perica, voditelj Škole nogometa Zadarnova.



Abeceda


Sve četiri momčadi Abecede koje su nastupile na turniru plasirale su se u eliminacijsku fazu. Dvije su došle i do završne borbe za odličja, a najuspješnija je bila generacija 2016. godišta, koja je osvojila drugo mjesto.


Igrači trenera Roberta Viduke skupinu su prošli kao drugoplasirani nakon minimalnog poraza od Maksimira, remija sa sarajevskim Željezničarom te pobjede protiv Pakoštana. Potom su redom pobjeđivali Kustošiju, Karlovac i u polufinalu zagrebački Dinamo.


Zaustavljeni su tek u finalu od Maksimira. Najboljim vratarem turnira proglašen je Ivan Jurjević uz kojega su za ovu selekciju nastupili: Duje Miletić, Tonći Torbarina, Niko Prtenjača, Josip Šoša, Mauro Koprivica, Ivan Kolega, Vid Karaga, Ivano Zrilić, Mate Gudelj, Lukas Banović, Tonći Peša, Niko Vuković. Trener: Roberto Viduka.


Malo je nedostajalo da se odličjem okite i njihovi godinu dana stariji kolege (2015.). Oni su pobjedama protiv Maksimira i Trnja, te remijem s mostarskim Zrinjskim skupinu prošli kao prvoplasirani, zatim u osmini finala svladali biogradski Primorac, pa u četvrtfinalu Zrinski Farkaševac.


U polufinalu je bolji bio Rudeš, a u borbi za treće mjesto za jedan gol je slavio Karlovac.


Generacija 2014. pod vodstvom trenera Andrije Pilipovića skupinu je prošla pobjedama protiv ljubljanske Olimpije, Vrapča (žuti) i splitskog Adriatica (plavi), da bi u osmini finala svladali Zadarnovu boljim izvođenjem penala.


U junaka se prometnuo vratar Gabriel Šaponja, prvo obranivši penal, a onda zabivši odlučujući. Četvrtfinale je donijelo novu dramu s bijele točke u kojoj su spretniji bili igrači Šibenika.


Najmlađa Abecedina selekcija na ovom turniru, 2017. godište, za koju je igrao i dobar dio igrača rođenih 2018., skupinu je prošla kao trećeplasirana, iza Dinama i Zadarnove, a ispred Sv. Mihovila, dok je u osmini finala poražena od splitskog Hajduka.


Nastupili su: Ivan Jurjević, Luka Bašić, Ivan Žiger, Jakov Prtenjača, Bepo Lučić, Pavle Anić, Leo Mikulić, Lovre Babić, Filip Vidak. Trener: Roberto Viduka.



Arbanasi


Drugo mjesto osvojile su i papaline (2017. godište) Arbanasa. Igrači Luke Krnčevića u finalu su poraženi od Rudeša nakon raspucavanja penala. Veliko priznanje dobio je Niko Krnčević, koji je proglašen najboljim igračem turnira.


U grupnoj fazi Arbanasi su uvjerljivo svladali Slaven Belupo (5:2), minimalno Blato iz Zagreba (1:0), a poraženi su od Primorca iz Biograda (1:3). U osmini finala Arbanasi su svladali Kustošiju (8:2), a u četvrtfinalu Špansko (3:1).


U polufinalu je igran gradski derbi protiv Zadarnove iz kojeg su Arbanasi također izašli kao pobjednici (5:2). U finalu uslijedila je izjednačena utakmica koja je u osnovnom dijelu završila bez pobjednika (1:1). Nakon izvođenja jedanaesteraca Rudeš je došao do zlata (pobjeda 4:3) na čemu su im igrači Arbanasa čestitali.


– Ponosan sam na svoje dečke jer su u kratkom vremenu postigli veliki uspjeh. Cijeli turnir su odradili vrhunski i uz veliku podršku naših navijača došli do zasluženog srebrnog odličja – kazao je trener Luka Krnčević.


Za papaline Arbanasa nastupili su: Vice Jurić, Jan Miočić, Jakov Benković, Petar Vanjak, Maro Butić, Ivan Surjan, Josip Bosnić, Manuel Bukulin, Roko Kurtin, Niko Krnčević. Trener: Luka Krnčević.