Srijeda, 26. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kvalifikacije za Drugu NL

ZADAR - SEGESTA 2:4 Zrinščak s dva obranjena penala srušio zadarske snove

Autor: Alen Plahinek

16.06.2024. 18:53
ZADAR - SEGESTA 2:4  Zrinščak s dva obranjena penala srušio zadarske snove

Foto: Luka Jeličić



Od sedmog neba do devetog kruga pakla prošlo je gotovo 3000 ljudi na Stanovima u samo 20-ak minuta. Kapetan Domagoj Muić u četvrtoj minuti nadoknade zakucao je loptu u mrežu za 2:1 i totalnu rapsodiju na tribinama. Ubrzo se nakon toga krenulo na raspucavanje s bijele točke, a tamo je u konačnici vratar Segeste Mihael Zrinščak dvama obranjenim penalima nogometašima i navijačima Zadra priredio jedan vrlo hladan, ali gorak tuš.


Dominacija na terenu


Od prvog trenutka Zadar je pokazao tko je gazda na terenu. Već u trećoj minuti pobjegao je Jurić, a prekršaj za žuti karton radi kapetan Segeste Kopić. Nastavili su s kreiranjem prilika za prilikom Zadrani, a prvu sljedeću imao je Luetić, ali njegov čuvar u suradnji s vratarom Zrinščakom otklonili su opasnost. Malo nakon toga svoj “top u nozi” okušao je i Tin Jukić-Peladić. Vrhunski je pucao s 25 metara, ali Zrinščak sjajnom paradom brani. Pokušavao je i Jurić u nekoliko navrata, a najveću priliku imao je Muić nakon ubačaja iz kuta. Nikako i nikako Zadrani nisu uspijevali prelomiti Segestu koja je tijekom 90 minuta vjerojatno pet puta uspjela proći centar igrališta.


Ipak, u 40. minuti Serbinov uspijeva pronaći puteljak kroz bunker Siščana. Jukić-Peladić je povukao prema naprijed, pronašao samog Danyla Serbinova na desnoj strani koji vrhunski dijagonalno puca i donosi ogromnih 1:0 za veliko slavlje pred odlazak na odmor.


Ogroman pritisak




Trznuli su se početkom drugog dijela gosti. Zadrani su i dalje stajali vrlo visoko, a iz toga Segesta je uspjela režirati sjajnu kontru. Ipak, na sreću Zadrana, Pereirra Schmidt s desetak metara promašio je potpuno prazna vrata. Ozbiljno su “zube” u tom periodu pokazali Siščani. Donijelo im je to izjednačujući pogodak. Kukoč-Petraello je izveo slobodni udarac s 30-ak metara, ubacio u gužvu u kojoj se Erik Ken-Iti najbolje snašao i zabio pored vratara Matasovića. Ušutjeli su Stanovi nakon toga, ali samo u prvom trenutku.


U drugom je počelo navijanje i bodrenje svoje momčadi jer se u zraku moglo “napipati” kako Zadar ima ovaj susret. Poslije izjednačujućeg pogotka, Segesta se vratila starim navikama – bunkeru. Zadrani u potpunosti zagospodarili terenom te redali priliku za prilikom.


Serbinov je imao sjajnu priliku u 64. minuti, ali Zrinščak je opet izašao kao pobjednik. Jukić-Peladić je pet minuta nakon imao novu veliku priliku, ali sisački blok u posljednji je trenutak reagirao. U 75. minuti u igru je ušao mladi Bruno Grgić koji je donio veliko osvježenje na lijevoj strani zadarskog napada. Nekoliko puta je “lomio” svog čuvara, pa centrirao, no sve je to sisački defenzivni red čistio na vrijeme.


U 79. minuti Šutalo je lijepo pucao iz prekršaja s 18-19 metara, ali je prebacio gredu za nekoliko centimetara. U 84. minuti Grgić je i sam pokušao, ali od bloka se njegov udarac odbio i otišao nekoliko centimetara od vratnice.


Foto


Zadar ispustio veliku šansu za ulazak u Drugu ligu


avatar

Snimio: Mate Komina


16.06.2024. 21:13


















Galerija

Foto: Mate Komina


Sve ispočetka


Osam minuta produljio je glavni sudac utakmice Zdenko Lovrić. Totalnu opsadu gostujućeg gola napravili su Zadrani. Dugo su se tome opirali Siščani, no u četvrtoj minuti dodatka ipak su popustili. Nakon tko zna koje velike gužve u kaznenom prostoru, Muić je opalio, zatresao mrežu i donio ogromno slavlje.


Nažalost, taj momentum nisu uspjeli prenijeti na kaznene udarce. Pucali su se kod sjevernog gola iza kojeg je stajalo 40-ak gostujućih navijača. Sigurni su bili u prve dvije serije svi izvođači, no u trećoj Zrinščak brani Vukadinoviću, a to isto ponavlja i u četvrtoj seriji protiv Grgića i ruši zadarske snove o jačem rangu.


Ipak, što god tko rekao, Zadrani unatoč porazu uzdignute glave mogu otići s terena. Odradili su sjajnu sezonu u 3.NL-Jug, u dvije utakmice kvalifikacija bili bolja momčad na terenu, no nedostajalo je malo sportske za nešto više. Sada slijedi odmor, rekuperacija, a onda sve ispočetka.