Utorak, 17. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

3.NL-jug

Zadar pobijedio Zmaj i preuzeo ligaški tron, Hrvatski vitez slavio u Biogradu

Autor: Šime Ćurko

14.09.2024. 19:00
Zadar pobijedio Zmaj i preuzeo ligaški tron, Hrvatski vitez slavio u Biogradu

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Zadra u 4. kolu Treće NL Jug upisali su protiv Zmaja drugu pobjedu (4:0) u sezoni i s osam bodova preuzeli prvo mjesto. Isti bodovni učinak, ali uz lošiju gol, razliku imaju Uskok, Neretva, Zagora i Hrvatski vitez.


U kojem će smjeru ići današnja utakmica na Stanovima pokazala je prva akcija, u kojoj je Selmir Mahmutović sam ušao s lijeve strane u šesnaesterac Makarana. Imao je zadarski napadač puno opcija, ali se odlučio za najlošiju i promašio cijeli gol. Tek što se lopta vratila u igru Mahmutović je ponovno “jedan na jedan” sa suparničkim vratarom, a mreža se ni u ovoj situaciji nije zatresla. Zadrani su nastavili pritiskati i u 6. minuti nagrađeni su vodstvom. Grgić je prekinuo akciju pokušaja iznošenja lopte gostiju i šutirao prema golu. Vratar Tuhai je odbio loptu do Jurića, koji je iz blizine pogodio za 1:0. Igralo se isključivo na polovici Zmaja, čija je obrana popustila i u 32. minuti. Ponovno je akciju povukao Grgić i asistirao za Mahmutovića, koji iz prve prosljeđuje za Djeveljekaja. Zadarski branič je izbjegao zaleđe i zakucao iz peterca za 2:0. Blizu drugom pogotku Djeveljekaj je bio u 38. minuti, kada je nakon Grgićevog kornera glavom pogodio gredu. Aktivni i sveprisutni kapetan Domagoj Muić u 40. minuti prekinuo je ispucavanje Zmaja i gurnuo za Mahmutovića, koji je ponovno odlično snalazi u ulozi asistenta i namješta loptu Juriću. Uslijedio je Jurićev prepoznatljiv udarac lijevom nogom i lopta s 20-ak metara pogađa rašlje suparničkog gola za 3:0.


U drugom poluvremenu Zmaj je imao povremenih izleta na Zadrovu polovicu, ali bez opasnosti po gol Jakova Pinčića, kojem je jedini posao bio povremeno vratiti loptu u igru. U napadačkom dijelu Zadrani su dosta kombinirali, isprobavajući opcije za iskušenja koja ih očekuju u nastavku natjecanja. Akciju za pogodak složili su u 76. minuti. Povukao je Viduka s desne strane, Jurić je sada asistent za Mahmutovića, koji je ovaj put precizan. Plasirao je loptu u donji desni kut za 4:0.




Prve minute u dresu Zadra upisao je Marko Domančić (2002.) nekadašnji član mlađih uzrasta Splita i Hajduka, koji je igrao za seniore Hrvatskog dragovoljca, Dugopolja i Jaruna.


U današnjem županijskom derbiju Hrvatski vitez je s 1:0 u Biogradu pobijedio Primorac. Pogodak je u 84. iz jedanaesterca postigao Ivan Čurjurić. Posedarci su i nakon četiri utakmice bez primljenog pogotka.


ZADAR 4


ZMAJ 0


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 100. Sudac: Luka Liković (Krvavac). Pomoćnici: Radonić (Vitaljina), Majčica (Metković). Strijelci: 1:0 Jurić (6′), 2:0 Djeveljekaj (32′), 3:0 Jurić (40′), 4:0 Mahmutović (76′).


ZADAR: Pinčić, Muić, Knez (od 59′ Nakić), Viduka (od 80′ Miletić), Mahmutović, Jurić, Rudić (od 80′ Pedišić), Sikira, Djeveljekaj, Grgić (od 71′ Domančić), Jurišić (od 71′ Baričević). Trener: Zoran Erlić.


ZMAJ: Tuhai, Tole, Vujčić, T. Blažević (od 46′ Ribičić), F, Blažević (od 86′ Šumelj), Rudelj (od 86′ Raos), Navrotskyi (od 76′ Romić), Zokić, Svalina (od 54′ Serdarević), Sesar, Škorlić. Trener: Goran Proleta.