Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

treća nl jug

Zadar i Vitez doma, Primorac opet u goste

Autor: Juraj Vunjak

16.03.2024. 12:12
Zadar i Vitez doma, Primorac opet u goste

Foto: Mate Komina



Danas u 15 sati na rasporedu je svih osam utakmica 19. kola Treće nogometne lige Jug. Vodeći Zadar na Stanovima će ugostiti šestoplasirani GOŠK iz Kaštel Gomilice i tražiti potvrdu prvog mjesta na kojem ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zagoru. Marin Oršulić, trener Zadra, kaže kako svoju momčad koju kao favorita u ovoj utakmici.


– Iskusna smo momčad, imamo kvalitetu i pobjednički mentalitet. S druge strane, ne podcjenjujemo protivnika, maksimalno respektiramo GOŠK. Unatoč tome, uvjereni smo da ćemo pobijediti i potvrditi status favorita. Atmosfera u svlačionici je odlična, nemamo problema i sve ide po planu – izjavio je Oršulić.


Hrvatski vitez upisao je dvije pobjede zaredom (Sloga kod kuće, GOŠK Kaštela u gostima), dok je u Županijskom kupu izborio daljnje natjecanje pobjedom protiv Dalmatinca. Posedarci su zasjeli na četvrto mjesto, s bodom manje od trećeg Junaka.




U idućem kolu na domaćem terenu igrat će protiv Neretvanca koji je na desetom mjestu. Ivan Šimurina, trener Posedaraca, pun je hvale za svoje igrače i optimističan uoči dvoboja s Opuzencima. Utakmica ove dvije momčadi u četvrtom kolu završila je bez golova.


– Atmosfera u klubu je odlična, povezali smo pobjede u ligi i Kupu. Igrači se dobro spremaju za Neretvanac, radimo kvalitetne treninge u kojima svaki izvršava svoju zadaću. Nemamo većih problema u svlačionici, no neki igrači imaju žute kartone, pa trebamo biti oprezniji. Znamo da je naš idući protivnik tvrda momčad, primaju i zabijaju malo golova.


Unatoč tome smatram da smo u Posedarju uvijek favoriti, krenut ćemo s visokim presingom i dati sve od sebe. Želio bih pozvati sve simpatizere i ljubitelje dalmatinskog nogometa da dođu u Posedarje i podrže naš klub i domaće igrače koje imamo u momčadi – kazao je Šimurina.


Primorac će biti gost Zmaja u Makarskoj. Biograjci su u prošlom kolu izgubili (3:0) u derbiju u gostima kod Zagore, nakon čega su u osmini Županijskog kupa na svom terenu na jedanaestere ispali od Bibinja. Zmaj je izgubio četiri utakmice zaredom i bori se za ostanak u ligi, dok je Primorac na petom mjestu. S te strane momčad Lea Šarića ja favorit, ali praksa pokazuje da u Trećoj ligi svako gostovanje donosi veliki izazov.