ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Kvalifikacije za Drugu NL

Vukadinović donio nadu za uzvrat

Autor: Šime Ćurko

09.06.2024. 21:25
Vukadinović donio nadu za uzvrat

Foto: Mate Komina



Kako sam se nadala, dobro sam se udala. Tako bi se mogao opisati nastup nogometaša Zadra u prvoj utakmici kvalifikacija za popunu Druge lige. Segesta je nakon 22 minute vodila 2:0, a taj je rezultat na semaforu bio sve do 84. minute. Tada je Ante Vukadinović, koji je u igru ušao u drugom poluvremenu, smanjio na 2:1 i svojoj momčad donio ono što obično nazivano aktivnim rezultatom uoči uzvratnog dvoboja. Važno je pritom napomenuti da i dalje vrijedi »gol u gostima«. Za one koji su zaboravili, to znači da je u uzvratu Zadru za ukupnu pobjedu, odnosno plasman u viši rang, dovoljno slaviti 1:0.


Kad je riječ o prvih 11 koji su istrčali na travnjak Gradskog stadiona u Sisku među njima nije bilo Anđela Kordića, ove sezone jednog od najboljih igrača Zadra. Drugih iznenađenja u sastavu »plavo-bijelih« nije bilo. Uz podršku dobro popunjenih tribina Siščani su od prve minuti pritisnuli Zadrane. Nije da se to nije očekivao takav početak, ali pravog odgovora igrača sa Stanova nije bilo, i već u šestoj minuti lopta je završila u mreži. Dobili su domaćini jedanaesterac, kojeg je Tonći Kukoč preciznim udarcem pretvorio u vodstvo 1:0. Gađao je Kukoč donji lijevi kut gola Luke Matasovića. Zadarski vratar je pogodio stranu, ali udarac je bio i snažan i precizan. Rano vodstvo dalo je domaćinima krila. Međutim, i Zadar je brzo došao k sebi. U 9. i 16. minuti Krešimir Luetić se izborio za situacije u kojima je mogao zabiti za izjednačenje. Ali nije, i kazna je brzo stigla. Vlatko Martinović u 22. minuti pogodio je za 2:0 i činilo se da Zadranima u gradu na tri rijeke prijeti potop. On se ipak nije dogodio, Zadar većinu utakmice nije bio u podređenoj ulozi. Upravo suprotno. U drugom poluvremenu igralo se uglavnom na polovici domaćini koji su branili kapitalnih 2:0, ne razmišljajući puno o napadačkim aktivnostima. Blizu pogotku bio je Kristijan Jurić, pokušavao je i Luetić, a onda je Vukadinović pogotkom u završnici donio olakšanje Zadranima, koji će u nedjelju 16. lipnja na Stanovima trebati odigrati utakmicu sezone kako bi se konačno pomaknuli iz Treće NL. »Prvo poluvrijeme« pokazalo je Zadar doista ima »konja za utrku«, no činjenica jest da Segesta uzvrat dočekuje s prednošću 2:1.



SEGESTA  2




ZADAR   1


SISAK  Gradski stadion. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Balen i Premužaj. Strijelci: 1:0 Kukoč-Petraello (4’ – 11m), 2:0 Martinović (22’), 2:1 Vukadinović (84’).


SEGESTA: Zrinščak, Zlatunić (od 76’ Bičavnić), Tsutida Vanzela, Kopić (od 65’ Đurić), Đurak, Kesić (od 76’ Rendulić), Kapac (od 59’ Bertina), Schmidt Perreira, Martinović (od 76’ Mihaljević), Kovačević, Kukoč-Petraello. Trener: Zoran Buinac.


ZADAR: Matasović, Muić, Jukić-Peladić, Luetić, Jurić (od 79’ Šutalo), Perić, Jakir, Nakić (od 69’ Vukadinović), Djeveljkaj, Serbinov (od 46’ Kordić), Pedišić (od 46’ Grgić). Trener: Marin Oršulić.


Crveni karton: Subašić (Zadar).