ponedjeljak, 8. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Prvaci Prve lige

Voditelj Kontrol biroa: 'Ne plaćamo naše igrače, okuplja nas prijateljstvo'

Autor: Šime Ćurko

05.07.2024. 09:35
Voditelj Kontrol biroa: 'Ne plaćamo naše igrače, okuplja nas prijateljstvo'

Foto: MARIN GOSPIĆ/FUTSAL LIGA ZADAR



Počeli su prije deset godina, a rođendanska čestitka nije mogla biti bolja budući da su aktualni prvaci Prve lige Udruge za mali nogomet Zadarske županije. Drugi put nakon 2019. Osim toga, početkom godine igrali su i finale Zimskog futsalskog festivala (Futsal winter fest), u kojem su poraženi od Autoservisa Ljubičić.


– Okupili smo se, pomalo slučajno u ljeto 2014. Igrali smo i prije zajedno, ali tada smo se registrirali kao klub. Prije toga smo nastupali na ljetnim turnirima, a budući da smo imali dobrih rezultata drugi klubovi su se počeli zanimati za naše igrače. Shvatili smo da u toj situaciji postoje dvije opcije, ili ćemo se krenuti dalje kao klub, ili ćemo se raspasti. Odlučili smo se za ono prvo i pokazalo se da nismo pogriješili. Moj otac Denis je cijeli život u malom nogometu, i od njega sam naslijedio ljubav prema sportu, posebno nogometu. Kada sam vidio mogućnost okupljanja igrača u klub, uz podršku svojih prijatelja, nisam puno razmišljao – kaže Dino Kevrić, voditelj momčadi Kontrol biro Teatro bar. Sastav je to koji je posljednjih sezona stalno u vrhu Prve lige.


Prvi trofej


– Uzeli smo ime Kontrol biro, po kojem smo postali prepoznatljivi. Odmah smo 2014. dogurali do prvog finala, turnir se zvao Ožujsko kup, a igrao se u Arbanasima. Nakon toga, također 2014., osvojili smo prvi pehar, na Đilu smo u finalu na šesterce pobijedili Bili brig. Bio je to odličan uvod u ono što je uslijedilo nakon uključivanja u ligaška natjecanja.





U deset godina djelovanja u klubu su se izmjenjivali mahom mladi igrači, s time da su neki cijelo vrijeme ostali vjerni crvenom dresu.


– Vratit ću se na početak. Bilo je nas nekoliko prijatelja, onda je svatko doveo još nekoga svog prijatelja i tako smo krenuli. Sve su to bili mladi ljudi, od kojih je velika većina prošla Školu nogometa NK-a Zadar. Dakle, nogometna formacija je bila tu, trebalo je samo sve to posložiti na pravu razinu da bismo mogli igrati ligu. Većina su bili studenti, neki su se školovali izvan Zadra, pa su mogli igrati samo ljeti. Međutim, kad su se vratili u Zadar rado bi se uključili u ligu koju smo igrali.


Brzi napredak


Prvi put u Trećoj ligi Kontrol biro je igrao u sezoni 2016./17. U svojoj skupini u 18 utakmica imao je 17 pobjeda i jedan remi, uz gol gol razliku 100:31. Godinu dana kasnije bili su drugi u Drugoj ligi, s 19 pobjeda, dva remija i pet poraza (55 bodova) i tako su već 2018./19. ne samo debitirali u Prvoj ligi nego i osvojili titulu prvaka nakon dramatičnog raspleta u dvije utakmice finala protiv Tina (1:1, 3:2).


– Kada smo se prvi put prijavili za Treću ligu bilo nas je šest, sedam. S te strane očekivanja nisu bila velika. Međutim, već nakon dvije sezone smo bili u Prvoj ligi. Danas s ponosom možemo reći da smo dvaput bili prvaci Prve lige, osvojili smo turnir Antonio Jurjević, kao i niz turnira koji imaju tradiciju i prepoznatljivi su u našem okruženju. Jedini turnir koji se igra duže vremena, a koji nismo osvojili, je Sv. Ante na Smiljevcu. Tamo smo dvaput bili u finalu, ali nismo otišli do kraja.



Ove sezone u ligaškom dijelu KB je stalno držao drugo mjesto (iza Varoši ZDC), s kojeg je izravno izborio polufinale. Tamo je svladao Raštane Kanelu, da bi u finalu pobijedio Stanove.


– Bili smo konstantno dobri cijelu ligu, a kvalitetu smo potvrdili i u doigravanju za prvaka. Iza nas je stvarno odlična sezona.


Kevrić ističe još nešto:


– U našem klubu nema plaćanja igrača. Tako je od prvog dana. Budući da smo svi sada malo stariji i dobili smo obitelji, nemamo vremena toliko se posvetiti malom nogometu kroz trening i općenito neka okupljanja. Tako da smo danas zajedno uglavnom na utakmicama. Međutim, zajedništvo i kemija koju smo imali od prvog dana drži nas i dalje. U našoj momčadi ima puno dugogodišnjih prijateljstava i kumstava i možemo reći da smo poput proširene obitelji. Dok je tako, nema straha za ono što nas očekuje u budućnosti.