Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

treća nl jug

Vitez i protiv Vala želi čistu mrežu

Autor: Alen Plahinek

21.09.2024. 09:12
Vitez i protiv Vala želi čistu mrežu

Foto: Mate Komina



Osam bodova u prve četiri utakmice, bodovna dioba prvog mjesta s još četiri kluba, ali uz niti jedan primljeni pogodak u 360 ligaških minuta – suma sumarum je dosadašnjeg puta Hrvatskog viteza iz Posedarja u 3. NL-Jug ove sezone. Novi-stari trener Darko Vukić izgleda da je jako dobro utjecao na igraču koji su uz četiri »čiste mreže« zabili dva puta (Junaku i Primorcu).


– Svakom treneru je drago, ali moram biti realan i reći kako smo u svakoj utakmici mogli primiti pogodak. Sreća nam osmjehnula glede toga, ali i vratilo nam se za puno truda i znoja koje smo uložili kroz pripreme.


Sviđa mi se da je jako dobra atmosfera u svlačionici, no tak smo na početku sezone. Jako je dobro da smo kvalitetno krenuli, bitno je da se skupljaju bodovi – istaknuo je Vukić napominjući da ambicije postoje, no teško je nešto konkretno kazati.




– Pet momčadi dijele prvu poziciju s istim brojem bodova. Uvijek naglašavam da je liga vrlo izjednačena i ne može se dugoročno nešto reći. Mora se razmišljati od utakmice do utakmice, a nama je sljedeća protiv Vala.


Upravo momčad iz Kaštel Starog dolazi na Stadion Gordan Demo. Povratnicima u ovaj rang bit će ovo drugi susret s momčadi iz Zadarske županije, u prvom su izgubili od Zadra na svojem terenu 1:3. Kaštelani u susret ulaze kao 11. momčad lige s četiri boda, stoga se nameće tko je favorit…


– Treba to potvrditi kroz 90 minuta igre. Riječ je se o nezgodnoj momčadi, novaku u ligi, a takvi protivnici su najteži. Žele se dokazati i pokazati, da nisu bez razloga u ovom rangu. Imaju iskusnog trenera, nekoliko jakih i kvalitetnih pojedinaca, a to se najbolje očitava kroz šest postignutih pogodaka u prošla dva kola. Analizirali smo ih i vjerujem da smo spremni za ovaj ispit – istaknuo je Vukić.


Hendikep s kojim su se Posedarci morali suočiti početkom sezone je ozljeda Luke Begonje, alfe i omege veznog reda Vitezova.


– Nismo se nadali tome, on je pokretač većine stvari, ali što je tu je. Imamo iskusnih igrača, poput Ivana Čurjurića, Lovre Čirjaka i Josipa Jurjevića, čije znanje u ključnim trenucima dolazi do izražaja. Pokazuju više hrabrosti u tim trenucima.


Drago mi je zbog Ivana, postigao je naša dva jedina pogotka za sada. On je veliki radnik, voli sport i nogomet, tako da je ovo nagrada – kazao je trener Posedaraca dodajući kako unatoč hendikepu postoje ambicije.


– Uvijek se u Posedarju cilja visoko. Biti među nekoliko najboljih, što bliže samom vrhu. Ponavljam, nešto konkretnije i detaljnije je jako teško kazati – zaključio je Vukić.


Pinčić i Terkeš domaćini Zadru i Primorcu


Ligaške obveze danas očekuju i Zadar te Primorac. Momčad sa Stanova je zahvaljujući gol razlici na prvom mjestu, a da bi tamo i ostala gotovo sigurno trebat će joj pobjeda kod GOŠK Dubrovnika 1919. Sastav je to kojeg vodi Marko Pinčić, nekadašnji trener Zadra i Hrvatskog viteza.


Lani je Pinčić potpisao sjajnu polusezonu i nekadašnjeg prvoligaša izvukao iz bezizlazne situacije, te izborio ostanak u ligi za momčad s hrvatskog juga. Dubrovčani su ove sezone još bez pobjede, te su u prvih 360 minuta u sezoni osvojili dva boda.


Primorac očekuje gostovanje u Vodicama, kod sastava kojeg ove sezone trenira Želimir Terkeš, legendarni napadač NK-a Zadar. U prošlom kolu Biograci su na svom terenu poraženi od Hrvatskog viteza i sada se nadaju iskupljenju kod susjeda, koji su šesti na ljestvici sa sedam bodova.