Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Jumbo regata

Veslačima Jadrana novih devet medalja

Autor: Šime Ćurko

14.06.2024. 11:48
Veslačima Jadrana novih devet medalja

Foto: VK Jadran



Veslači Jadrana uspješno su nastupili na Jumbo regati održanoj na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Bila je to posljednja provjera pred nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete koje će se održati na istom mjestu početkom srpnja. U dva dana nastupa u Zagrebu osvojeno je ukupno devet medalja od čega su bila četiri prva mjesta, dva druga i tri treća.



Prvog dana natjecanja pobjedu je ostvario juniorski dvojac bez kormilara u sastavu Mateo Matešić i Bartol Cuković te četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Dora Turčinov, Rahela Marcelić dok je osmerac mlađih juniora u sastavu Jan Pavičić, Marko Mišulić, Davor Božajić, Filip Matešić, Luka Čoban, Frane Vulelija, Marko Dinarina, Adrian Vidović i kormilar Tonko Mišlov bio treći.




Drugog dana natjecanja, u nedjelju, osvojeno je još šest medalja. Prva mjesta osvajali su dvojac na pariće mlađih juniorki Dora Turčinov i Rahela Marcelić te Augustina Mihatov u samcu lakih juniorki. Druga mjesta osvajali su Rafael Brkić u samcu lakih juniora, Matija Vujević u samcu kadeta dok su treća mjesta osvajali četverac bez kormilara juniora u sastavu Bartol Cuković, Mateo Matešić, Filip Matešić i Luka Kraljić te Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće juniorki. S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.