Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prva ŽNL.

Veliki derbi Nove zore i Pakoštana

Autor: Alen Plahinek

05.10.2024. 08:47
Veliki derbi Nove zore i Pakoštana

Foto: Mate Komina



Četvrto kolo Županijske nogometne lige obilježit će jedan veliki i drugi manji derbi. Treći ugošćuje prve, odnosno vodeći dočekuju branitelje titule. Nova zora u svojem Sv. Filipu i Jakovu imat će najteži izazov do sada u sezoni jer im stižu Pakoštane. Filipjanci su jedini koji su u tri susreta upisali tri pobjede, no ni Pakoštanci nisu još uvijek poraženi. Jedini »kiks« bio je u Benkovcu kod Velebita, koji je također u samom vrhu redoslijeda.




Filipjanskih 90 minuta mogli bi poprilično zagustiti već ionako vrlo zanimljiv početak prvenstva, a opet moglo bi Novoj zori donijeti zraka za disanje koje bi im jako dobro došlo jer je raspored za momčad Josipa Lončara poprilično nemilosrdan. Listopad je Filipjancima obilježen protivnicima iz vrha lige.


Manji derbi ovog kola pripada Velebitu i Raštanama. Benkovčani su se ove sezoni pokazali kao tvrd orah i netko na koga treba pripaziti kada se govori o potencijalnim momčadima u borbi za titulu. Međutim, i Raštane svoje »konje« za utrku imaju. Dvije vezane pobjede uz gol razliku 10:0 materijal su za optimizam u svlačionici Vlade Mandića.


Osim ove utakmice, danas je na rasporedu još i ona između Abecede sporta i Dalmatinca. Momčadi iz donjeg dijela ljestvice traže prve pobjede u ovoj sezoni. Sportašima su oni dva puta iskliznuli u drugom poluvremenu, stoga Dalmatinci vjerojatnoj znaju recept gdje i kada treba »udariti«.




Isto tako, momčad iz Crnog prošlo kolo je uzela bod Bibinjama na njihovom terenu, što je odraz da se nešto kvalitetno događa u Dalmatincu.


Sabunjar, prošlogodišnji viceprvak, je u ozbiljnoj krizi i pod hitno traži prve bodove u sezoni. Za takav pothvat raspored im nije pretjerani saveznik jer nakon Pakoštana u prošlom u ovom kolu igraju sa Škabrnjom ‘91, a onda im još slijede susretu s Raštanima i Bibinjama.




Jurica Lonić i njegovi igrači tako će sutra na svojim Sabunikama tražiti pomak s dna ljestvice. Galovčani u Turnju, gdje im je ove jeseni domali teren, čekaju Novu zoru u bitci za sredinu tablice. Obje momčadi nakon tri kola imaju isti broj bodova, stoga 90 vrlo čvrstih minuta bi se moglo gledati u Galovcu.


Tvrdo bi moglo biti i u Pridragi gdje Hajduku dolazi Polača. I ovdje obje momčadi u utakmicu ulaze u susret s istim brojem bodova. Kolo u srijedu zaključuju Dragovoljac i Bibinje, gdje će Poličanci nastojati otvoriti svoj bodovni konto, dok će Bibinjci željeti »oprati« sa sebe remi s Dalmatincem na svojem terenu.