ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

1. ŽNL

Velebit barem nakratko pobjedom u Poličniku preuzeo vrh

Autor: Alen Plahinek

26.10.2024. 09:04
Velebit barem nakratko pobjedom u Poličniku preuzeo vrh

Foto: Mate Komina



Sinoćnjom pobjedom protiv Dragovoljca Velebit je (privremeno) preuzeo prvo mjesto na ljestvici Prve ŽNL. Benkovčani ove sezone igraju odlično i bila je to njihova treća pobjeda zaredom te sada imaju 16 bodova, jedan više od Raštana i Nove zore. S druge strane. Dragovoljac je ostao na šest bodova te je na 12. mjestu. Lukas Brkljača u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i Ante Josić Jurjević u 58. minuti bili su strijelci novog lidera prvenstva.


DRAGOVOLJAC       0


VELEBIT       2




POLIČNIK – Igralište Dragovoljca. Sudac: Zvonimir Sinovčić. Pomoćnici: Katuša, Žilić. Strijelci: 0:1 Brkljača (45’+1’), 0:2 Josić Jurjević (58’),


DRAGOVOLJAC: Kovačević, Surać, Baraba, Bašić, Zubčić, Vujević (od 81’ Ukalović., Lerga, Alić, Sinovčić, Ćuković (od 71’ Barić), Modrić. Trener: Elvis Katuša.


VELEBIT: Viduka, Josić Jurjević (od 90’ Zekić), Duvnjak, Šušak, J. Bačić, Nakić, Brkljača, M. Bačić, Anić, Mikulić, Vuković (od 81’ Matovina). Trener: Šime Kardum.


U nastavku kola najzanimljivije bi moglo biti u Sukošanu i Škabrnji. Tamo će se igrati dva susreta čiji bi rezultati mogli biti važni glede održavanja bodovnog ritma s vodećim momčadima. Zlatna luka će dočekati Abecedu sporta. Dvoboj je to pete i sedme momčadi lige, koje dijeli jedan bod. Sukošanci su u dobroj formi sa sedam osvojenih bodova od devet mogućih u posljednja tri susreta. S druge strane bit će im mladi Murvičani koji su nakon tri prva susreta bili na nula bodova, a onda u posljednja tri uzeli devet i potpuno preokrenuli ritam svoje sezone.


I dok su ove dvije momčadi u uzlaznoj putanji, na Vlačinama se susreću šesta i osma momčad lige, obje koje su u mini krizama. Škabrnja ‘91 za Hajdukom kaska dva boda, a na »puni plijen« čekaju još od 20. rujna. Pridražani za trijumf ne znaju zadnja dva kola u kojima su oba puta poraženi s 3:1. Jednima i drugima ovo je susret »biti ili ne biti« jer u slučaju poraza mini kriza, prerast će u ozbiljnu krizu, iz koje bi se moglo biti teško izvući.


Do sinoć vodeće Raštane na igralištu Tihomir Mitrović dočekuju Galovac koji je nakon pobjede u prvom kolu, gotovo »nestao« iz lige ubravši tek jedan bod u zadnjih pet susreta. Ipak, iznenađenja su uvijek moguća, no teško da će Vlado Mandić i njegovi puleni dopustiti takvo što na svojem terenu. Nova zora, koja je u prošlom kolu nakon pet pobjeda izgubila u derbiju od Raštana, ide u Bibinje, koje ima težak zadatak »pranja« od »pranja«. S čak 7:0 Bibinjce je nadigrao Sabunjar prošle srijede i donio im puno upita koje će morati rješavati protiv treće momčadi lige. Upravo momčad iz Privlake ide kod Dalmatinca u derbiju donjeg doma lige dok će vrlo spremne Pakoštane na Krču dočekati Polaču.