Hrvatska vrsta je u Pariz stigla sa statusom svjetskog prvaka i europskog doprvaka i na startu turnira osvojila je važne bodove protiv neugodnog suparnika.


“Ono što smo tražili je samo ući mirno i sigurno u turnir, a to smo ostvarili. Protiv suparnika još k tomu za kojeg smo znali da će nam raditi probleme. Ne samo nama, svima. Ovo je važno. Pobjeda, bodovi, siguran ulazak u turnir, ali treba čim prije to arhivirati i okrenuti se Italiji,” dodao je hrvatski strateg.


Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Loren Fatović s tri, te Luka Bukić, Rino Burić i Marko Žuvela sa po dva gola, dok su hrvatski vratari Marko Bijač (5) i Toni Popadić (3) sakupili osam obrana.




“Dobro smo igrali u obrani. Bilo je tu jasno i nekih pogrešaka, ali smo ipak svoje šanse iskoristili. Nadam se da ćemo i dizati formu sve više i više, kako će odmicati turnir, te igrati sve bolje. Turnir je tek počeo, ne treba od ovog raditi preveliko čudo ili što već. Utakmicu po utakmicu idemo,” kazao je Bukić, dok je Marko Žuvela dodao: “Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolirali ju od početka do kraja. Znali smo da je Crna Gora jako dobra momčad, zadnje dvije smo izgubili od njih, ali smo se i dobro pripremili.”


Utakmicu je na vratima otvorio Toni Popadić, a u drugom poluvremenu je branio Marko Bijač.




“Najbitnija je pobjeda, a ne tko brani, tko igra, a tko ne igra. Zanimaju nas samo tri boda. Mogli smo se možda i malo ranije „odlijepiti”, ali opet to je sada nebitno jer najvažnije je da smo pobijedili. U drugom smo poluvremenu odigrali jako dobru obranu i zasluženo slavili. Za prvu utakmicu uvijek kažu da je iznimno bitna, za „osjetiti” malo bazen, atmosferu. Makar, već zaboravljamo ovu utakmicu i okrećemo se Talijanima,” kazao je Popadić.


U prvom susretu iz skupine A Italija je pobijedila SAD sa 12-8, a nešto kasnije još se sastaju Rumunjska i Grčka.


Drugi nastup hrvatski vaterpolisti imat će za dva dana protiv Italije. U 2. kolu snage će odmjeriti i Grčka – Crna Gota, te SAD i Rumunjska.